BAŞKAN SÖĞÜT: "BİZ İHALELERİMİZİ ŞEFFAF YAPIYORUZ"

 Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt yaptığı açıklamada "Biz ihalelerimiz şeffaf olarak yapıyoruz" dedi

Körfez Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Fevzi Canbaz’ın kamuoyunu yanıltıcı söylemler içeren bizlere yönelik iddialarına yönelik cevaptır.

PARAVAN şirket gibi söylemlerle ortaya atılan ve kurumumuzu hedef alan söylemler, gerçekliliği ispatlanmaya muhtaç iddialardan ibarettir. Sarnıç Han ile ilgili olarak tüm detaylar bugüne kadar hem meclis üyelerimize hem de kamuoyuna şeffaf ve açık bir şekilde aktarılmıştır.

SARNIÇ HAN ile ilgili olarak 10.02.2016 tarihinde ihale yapılmış ve ihaleyi Özpol Mühendislik firması kazanmıştır. Firma, yaşadığı sıkıntılı süreç sonrasında ikinci yılında inşaatı sürdürememiştir. Sözleşmesini kendisi fesih etmediği için, sürecin bitmesi beklenmiştir. Süreç tamamlandığında da yatırdığı teminat irat olarak kaydedilmiştir.

SÖZLEŞMENİN fesih edilmesi sonrası 30.04.2018 tarihinde tekrar ihale yapılmış ve ilimizin firması olan Yavuz Dekorasyon firması ihaleyi kazanmıştır. 30.04.2018’de sözleşmenin imzalanması sonrasında çalışmalar hemen başlamış ve inşaat tamamlanmıştır.

BU süreçte satılan dükkanlar için kira ödenmesi eleştiri noktası yapılmak istenmiştir. Sözleşme yükümlülüğü gereği teslim edilmediği için kira ödemesi yapılmıştır. Bu ödemeler de belediyeye irat olarak kaydedilen paradan karşılanmıştır. 31 adet iş yeri için gerçekleştirilen kira ödemeleri 01.12.2019 tarihinde son bulmuş, iş yeri sahiplerine tapuları teslim edilmiştir.

KÖRFEZ Belediyesi olarak bugüne kadar tüm ihalelerimizi açık ve şeffaf bir şekilde yapıyoruz, canlı yayında paylaşıyoruz. Kamu İhale Kanunu gerektirdiği şekilde gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin her tarafından bu ihalelere teklifler geliyor. Kurumumuzla ilgili olarak ortaya atılan yanıltıcı söylemler, tamamen ispata muhtaç iddialardır.

TAŞOCAĞI ile ilgili olarak da 2016 yılında Efor Hafriyat Nakliyat isimli firmaya 5 yıllığına kiralanmıştır. Kira sözleşmesi 2021 yılında sona erecektir.

Bugüne şeffaf ve hesap verebilir anlayış ile yönetilen Körfez Belediyesi, bundan sonra da aynı şeffaflık ile kamuoyunu bilgilendirmeyi görev bilecektir. Takdir kamuoyunun ve değerli Körfez halkınındır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817