Başkan Söğüt, “Kiraz Bizim En Önemli Değerimiz”

Körfez Belediye Meclisi Haziran ayı meclis toplantısı Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda yaz aylarında yapılması planlanan festivallerle ilgili Kültür hazırlanan komisyon raporları görüşüldü. Raporda pandemi sürecinde Kiraz Festivali’nin yapılmasının sağlıklı bir karar olmayacağı görüşü verildi. Güreşlerin ise ağustos ve eylül aylarında seyirci için izin çıktığı takdirde yapılması kararlaştırıldı.

ÜRETİCİLERİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ

Başkan Şener Söğüt de komisyon kararının doğru olduğunu belirterek, “Bu süreçte böyle bir adım atmak gerçekten sağlıklı olmayacaktı. Güreşler için de eğer seyirci müsaade edilirse yapacağız. Tabi festivali düzenlemeyeceğiz ama arkadaşlarımız bir çalışma yapacak ve kiraz üreticilerini ödüllendirme çalışmamız olacak.

BİZ TEŞVİK EDİYORUZ

Kiraz bizim için önemli bir değer. Bu konuda teşvikte bulunmak adına fide dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Daha fazla fide dağıtabilir miyiz? Yapabiliriz ama vatandaşımıza götürdüğümüzde ceviz fidesini daha fazla istiyor. Ama biz ısrarla bu noktada vatandaşı kiraz fidesi dikmeye teşvik ediyoruz.

DEĞERİMİZİ KORUYALIM

Biz ilçemizdeki kiraz bahçelerinin sayısının artmasını istiyoruz. Değerimizi koruyalım, muhafaza edelim istiyoruz. Meclis olarak farklı fikirleri olan varsa bunları da konuşalım. Fide dağıtımı dışında her türlü adımı atmaya hazırız. Rol model olsun diye biz Belediye olarak İlimtepe bölgesinde bir bahçe oluşturduk” dedi.

MADDELER GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısında ayrıca Fen İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere Yarpaş A.Ş’ye ait araçların alınması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Daha sonra da Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde TEDAŞ’a a parselin satın alınarak Körfez Belediyesi adına tescil edilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi konuları görüşüldü.

YENİ ARAÇ ALIMLARI

Belediye bünyesine 1 tonluk akaryakıt aracı alımı ve Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılmak üzere 2 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu alınması konuları da meclis gündeminde görüşülerek karara bağlandı. Kocaelispor’a da değinen Başkan Şener Söğüt, “Şampiyonluk bu kente yakıştı. Hedef Süper lig. İnanıyorum ki bu sene de bu hedefi yakalayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817