Başkan Söğüt : "Uyum İçinde Halkımıza Hizmet Edeceğiz.!"

Şener Söğüt’ün başkanlığındaki ilk meclis toplantısına; AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, CHP. İlçe Başkanı Cavit Dagdeviren, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı. Başkan Şener Söğüt’ün selamlama konuşması ile başlayan meclis toplantısında, ilk olarak katip üyeliklere en genç meclis üyesi olan Doğan Orak ve Sevgi Yaman Kel seçildi.

Toplantının komisyon üyelikleri seçimleri sırasında İYİ Partili meclis yeleri de sunulan isimlere oy verdi ve seçilen üyeler 26 oy alarak göreve geldiler.

Toplantının bir diğer önemli gelişmesinde de, komisyon seçimleri sonrasında verilen dilekçelerle CHP ve MHP meclis üyeleri kendi guruplarını oluşturacaklarını söylediler. Böylece mecliste 4 parti temsil edilmeye başladı. Dilekçeyi kabul eden Başkan Söğüt, aynı şekilde seçim kuruluna da verilmesi gerektiğini hatırlattı. Tam bir uyum içinde başlayan ilk toplantıda, guruplarla yapılan görüşmelerde alınan kararla, 3 ve 2 kişilik komisyonlar kapalı oylamayla, diğer 5 kişilik komisyonlar 4 partiden de alınan isimlerin açık oylanmasıyla tespit edildi.

Toplantıda faaliyet raporu okunmasına sıra geldiğinde de, Şener Söğüt meclis sıralarına oturdu, Başkan Yardımcısı ve vekili Faruk Denli kalan bölümü yönetti.

“HİZMETLERE BİRLİKTE YÖN VERECEĞİZ”

Meclis açılışında konuşan Şener Söğüt, “Yeni bir dönem ve ilk meclisimiz. Seçim sürecini hep beraber geride bıraktık. Yeni seçilen meclis üyelerimizi de tebrik ediyorum.  Güzel bir dönem geçireceğimize inanıyorum. Körfez halkının mutluluğu ve daha iyi hayat standartlarına kavuşabilmesi için tüm partilerimiz ile birlikte çalışacağız. Körfez için yapacağımız hizmetler için meclisteki uyum önemli. Buradan çıkan kararlarla hizmetimize yön vereceğiz” dedi.

1. BAŞKANVEKİLİ FARUK DENLİ OLDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tutanak özetleri oylandı. Daha sonra da ilk olarak Meclis Başkan Vekilliği için seçim gerçekleştirildi. AK Parti Grubu, Meclis Başkan Vekilliği için Faruk Denli ve İbrahim Çırpan isimlerini önerdi. Kapalı seçim usulüyle gerçekleştirilen oylama sonrasında oy çokluğuyla 1. Meclis Başkan Vekilliğine Faruk Denli, 2. Meclis Başkanvekilliğine de İbrahim Çırpan seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Daha sonra sırayla; meclis katipliği, encümen üyeliği, plan ve bütçe komisyonu, imar ve şehircilik komisyonu, kültür turizm ve sanat komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, sosyal hizmetler komisyonu, eğitim gençlik ve spor komisyonu için üye seçimleri gerçekleştirildi. Ayrıca Körfez Belediyesi’nin üyesi olduğu; Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği için de üye seçimleri gerçekleştirildi.

Seçimler sonrasında diğer gündem maddelerine geçildi.  

MECLİS BAŞKAN VEKİLLİĞİ

1. Başkan Vekili: Faruk Denli - 2. Başkanvekili: İbrahim Çırpan

MECLİS KATİPLİĞİ

Canan Mollaoğlu,  Ayşe Hacet Aşar - Doğan Orak (Yedek) Kadir Alçık (Yedek)

ENCÜMEN ÜYELİĞİ

Sinan Barış Kaya, Cengiz Öztürk ve Muzaffer Sayıcı

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

Mete Bilgin, Ayşe Hacet Aşar,  Ahmet Topuz, Fevzi Canbaz  ve Engin Taşdemir

İMAR VE ŞEHİRCİLİK KOMİSYONU

Selahattin Kabadayıoğlu, Selami Tanış,  Recep Akova, Erkan Uygun, Ender Oğuz.

KÜLTÜR TURİZM VE SANAT KOMİSYONU

Şahin Ergün, Canan Mollaoğlu, Kadir Alçık, Mehmet Candemir, Eren Kır

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU

Mehmet Sayım, Recep Akova, Doğan Orak, Reşat Sarı, Yelda Pişkin

SOSYAL HİZMETLER KOMİSYONU

Murat Gülbiçim, Mehmet Sayım, Ertan Peker, Sevgi Yaman Kel, Enver Okan

EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU

Yusuf Eryarsoy, Doğan Orak, Volkan Özmen, Arif Ersoy, Sevgi Yaman Kel

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ

Yusuf Eryarsoy

TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ

Muzaffer Sayıcı

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ

Mete Bilgin

TÜRKİYE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİ

Canan Mollaoğlu ve Ayşe Hacet Aşar

YAĞLI GÜREŞ DÜZENLEYEN KENTLER BİRLİĞİ

Selahattin Kabadayıoğlu, İbrahim Çırpan, Mehmet Şahin Ergül

Toplantı, kiraz festivali için hazırlanan komisyon raporu, Mimar Sinan Mahallesi’nde ki imar değişikliğinin oylanması ve meclis üyeleri huzur hakkının tespitiyle devam ederek, 2018 yılı faaliyet raporu hakkında partilerin görüşlerini belirtmesi, raporun okunmasıyla sonlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817