BAŞKAN VEKİLİ IŞIK’TAN ÖĞRENCİLERE YOL HARİTASI
 “Şuayip Aydın önemli bir eğitimciydi”

Derince Belediyesi Başkan Vekili Nurettin Işık, Derince Lisesi’nin düzenlediği Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle buluştu. Lisenin konferans salonunda düzenlenen programda Başkan Vekili Işık, öğrencilerle birlikte güzel bir sohbet gerçekleştirirken gençlerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Konuşmasına öğrencilik yıllarındaki anılarını anlatarak başlayan Işık, “Bizim bir öğretmenimiz vardı Şuayip Aydın. Önemli bir eğitimciydi. Biz yaklaşık 20 kişiydik son sınıfta matematikte yarışırdık. Üç dört tane arkadaşımız matematikte çok iyiydi. Bir soru vardı mesela biz o soruyu üç dört arkadaş dört günde çözebilmiştik. Şuayip öğretmenimiz de 4 günde çözebilmişti. Öğretmenimiz azimliydi. Bizim öğrenmemiz noktasında elinden gelen gayreti gösterirdi. Formüller bizde hep açıktı tahtada yazardı. Amaç formülü ezberlemek değil bu formülün nereden geldiğini bilmek derdi. Bunu öğreten Şuayip Aydın öğretmenimiz bize çok önemli ve değerli bir eğitim vermişti” dedi.

 

“Hedeflerinizi yüksek tutun”

Öğrencilere matematiği çok sevdiğini söyleyen Başkan Vekili Işık, “Matematiği çok severdim. Esasında matematikçiydim ama üniversitede sosyal bir bölümü tercih ettim. Üniversite sınavında 30 matematik sorusundan 29’unu doğru yapmıştım. 1 soruyu da boş bırakmıştım. 1988 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdim. Üniversite çok güzel bir eğitim kurumu. Mezun olana kadar size birçok şey öğretir. Yaşamı, dünyaya bakış açınızı, annenizden babanızdan ayrı yaşamayı öğretir. Mezun olduktan sonra bir nakliye firmasında işe başladım. Daha sonra çok farklı bir işe atıldım. Şu an reprezant dediğimiz ilaç mümessilliği yaptım. Bazen okuduğunuz bölüm veya okul sizleri hedeflerinize götüremiyor. Dolayısıyla zaman zaman hedeflerinizi değiştirmek zorunda kalabiliyorsunuz. Sizin yaşamdaki idealleriniz, topluma ve çevreye bakış açınız sizi bir yerlere götürür. Her zaman hedeflerinizi yüksek tutun. Belirlediğiniz hedeflere doğru yollardan dürüst bir şekilde ulaşmak için çabalayın. Eğer ahlaklı ve dürüst olursanız, gerektiğince gayret gösterirseniz hedefleriniz kendiliğinden gerçekleşecektir. Ben yaşamım boyunca değişkenlik içerisinde sürekli olarak hedeflerimi bir yerlere götürdüm. Dokuz yaşında simitçilik yaparak iş hayatına atıldım. Benim için en önemli meslek buydu açıkçası” diye konuştu.

 

“Tüm kesimlerle iletişim kurmalısınız”

2004 yılında Belediye Başkan Yardımcılığı görevine gelmesindeki süreci öğrencilerle paylaşan Işık, “2004 yılında yapılan yerel seçimlerde ben meclis üyesi adayı oldum. Meclis üyeliğinin ardından Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut, başkan yardımcılığı görevini yapmamı istedi. Başkan yardımcısı olarak hizmet etmeye devam ettim. O dönem 5 yıl kadar görev yaptık. Daha sonra ikinci dönemde tekrar göreve geldik. Belediyecilikte seçildikten sonra parti rozetinizi çıkarırsınız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etmek için çalışırsınız. Bizim işimiz halkımıza hizmet etmektir. Toplumun içerisinde yer alıyorsanız daima insanlarla iç içe oluyorsunuz. Bu açıdan tüm kesimlerle iletişim kurmaya onları anlamaya çalışmalısınız. Hangi mesleği seçerseniz seçin bu yönden yaklaşırsanız ve işinizi layıkıyla yapmayı hedeflerseniz oldukça başarılı olabilirsiniz” dedi.

 

Derince’de ilkler yapıldı

Siyasetin halka hizmet etmek için bir araç olarak kullanıldığını belirten Işık, “Siyaset halka hizmet etmenin bir aracıdır. Bizler halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek için çalışmalar yapıyoruz. Benim en çok sevdiğim şey insanların ihtiyaçlarını tespit edip bu ihtiyaçlara cevap verebilmektir. İlkleri yapmak da çok güzel bir duygu. 2004 yılında birçok yeni projeyi ilk olarak Derince’de hizmete sunduk. Kocaeli’deki ilk battıçıktıyı ilçemizde yaptık. Ayrıca Harikalar Sahili gibi önemli bir çalışmayı hizmete açarak Türkiye’de ses getiren bir projeye imza attık. Daha sayamadığım birçok projeyi halkımızın hizmetine sunduk. Ama bunları bizler tek başımıza yapamayız. Belediye Başkanıyla, başkan yardımcılarıyla, meclis üyeleriyle, çalışanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve en önemlisi halkımızla birlikte projeler ve çalışmalar bir ekip işidir. Geçtiğimiz hafta yeni viyadüğümüz de Derince’de hizmete açıldı. Bunlar güzel şeyler. Ama belediyeciliğin bir de sosyal yönü var. En çok haz aldığım çalışmalardan biri de Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’mizin engelli arkadaşlarımıza verdiği hizmettir. Derince’de yaklaşık 70-80 arkadaşımız ailesiyle birlikte bu merkezimizde çeşitli kurslarda eğitim görüyor. Onlara özel olarak sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Bu noktada ailelerimizin yaşamlarına katkıda bulunabilmek bana en çok haz veren çalışmalardan birisidir” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817