Başkan Yaman “Dilovası modern şehir olma yolunda hızla ilerliyor

Belediye toplantı odasında basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Başkan Cemil Yaman, daha sonra makamında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Belediye Başkanı Yaman, Dilovası’nın yapılan hizmetler ve çalışmalarla modern bir şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir. Artık İstanbul’un Pendik’inde, Tuzla’nın en işlek caddesinde, İzmit’in merkezinde ne varsa Dilovası’nda da o olmaktadır.

DİLOVASI HIZLA GELİŞİYOR

Dilovası’nda yapılan çalışmalar hakkında  bilgi veren Yaman, göreve geldiğinden bu yana başta altyapı sorunları olmak üzere Dilovası’nın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirterek, “Dilovası üç yıl önce, hastanesi, kültür merkezi, spor salonu olmayan, 11 okulu bulunan bir ilçeydi. Şimdi ise altyapı ve üstyapı çalışmalarının büyük çoğunluğunun tamamlandığı bir ilçe” dedi. Kamuoyunda ‘kanser ovası’ olarak anılan Dilovası’nda yaptıkları araştırmaların ilçenin kanser ovası olmadığını kanıtladığını söyleyen Belediye Başkanı Yaman, “Dilovası sanayi bölgesi. 2000’li yıllara kadar sanayi kirliliğiyle boğuşuyordu. Bugün çok daha iyi bir noktadayız ancak hala eksikliklerimiz var” dedi.

DİLOVASI’NIN TAHLİYE EDİLMESİ ASLA SÖZ KONUSU OLAMAZ

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun bölgenin tamamen tahliye edilip sanayiye açılması yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Yaman, Zeytinoğlu’nun söylemleri kendi açısından doğru olabilir ama bu kentte yaşayanlar açısından doğru değildir dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu’nun açıklamalarının dikkate alınacak açıklamalar olmadığına vurgu yapan Yaman, “Ben Dilovası’na geldiğimde burada tarım yapılıyordu. Benim babam da sanayi emeklisi değil, çiftçi emeklisi. Dilovası ile ilgili konuşması gerekenler konuşmalı. Burası bizim evimiz ve tahliye edilmesi söz konusu değil” dedi. Kömürcüler OSB ile ilgili değerlendirme yapan Yaman, OSB’nin 1995’te gerekli yasal izinleri aldığı ve 2002’de son imzaların atıldığını belirtti. Dilovası’nda başta Kömürcüler OSB olmak üzere fabrikaların çoğunun yer seçiminin yanlış olduğunun altını çizen Yaman, “Biz kömürcülere buraya OSB yapmayın dedik. Onlarda başka bir yer istedi ancak çözüm bulamadık” dedi.

TOKİ’YE YER DEVRİ YAPILDI

“Yatırımcıların yaşam hakkımıza saygı duymak şartıyla başımızın üstünde yeri var” diyen Yaman, başta Kömürcüler OSB olmak üzere bu hassasiyete saygı duyacaklarına olan inancını dile getirdi. Başkan Yaman,  “Çerkeşli, Köseler ve Tavşancıl’da 560 bin metrekare alanı konut yapılmak üzere TOKİ’ye devrettiklerini belirterek  “TOKİ`ye toplu konut için 560 bin metrekare arazi tahsis ettik. OSB`de gerekli önlemler alındığında çevreye hiçbir zararı dokunmuyor. Avrupa ülkelerinde şehirlerin ortalarında böyle tesisler var. Onlar gerekli tedbirleri almışlar. İnsanlarını koruyorlar” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817