Baykurt, “İkinci Leyla Atakan  Olmaya Çalışacağım”

Kadın olmanın avantajı ile her eve, her topluma rahatlıkla ulaşabileceğini söyleyen Serap Baykurt, ilçenin ilk kadın yöneticilerinden olduğunu ve Kocaeli’nin efsane kadın Belediye Başkanı olan rahmetli Leyla Atakan gibi olmaya çalışacağını ifade etti.

8 Yıllık Çalışma

Kocaeli genelinde başarılı bir idareci ve eğitimci olarak tanınan Serap Baykurt, yakın çalışma arkadaşlarıyla yaklaşık 8 yıldır bugünün hazırlığını yapıyor. Serap Baykurt, “Arkadaşlarımla 8 yıldır hazırlık içindeyiz. Son 4 yıldır da adaylığımla ilgili ön çalışmalar yaptık ve çeşitli görüşmeler, ev çalışmaları ile halkın desteğini sağladım. Şu anda 70 kişilik kadınlardan oluşan bir ekibim var. Bu ekibimde her mahalleden temsilcim bulunuyor ve sürekli olarak sorunları, yapılması istenen çalışmaları belirliyoruz. Almış olduğum karar bir anlık düşünceyle değil, uzun süreli çalışma ve istişarelerle kesinleşmiş karardır. Memuriyet görevim nedeniyle uygulamaya koyamadım ve emekli olduğum gün de partime kaydımı, ardından da son görüşmeleri tamamlayarak adaylığımı yaptım” dedi.

Ayrım Olmayacak

Serap Baykurt, kesinlikle ayrımcılığa karşı olduğunu ifade ettiği açıklamasında, “Ben baba tarafından manav, anne tarafından muhacır, eş tarafından çerkezim, yani toplumun her kesimine yakın bir insanım. Ama bugüne kadar asla insanlara nereli olduklarını sorarak hizmet vermedim, benim için insan önemli oldu. Bundan sonra ki siyasi çalışmalarımda da önce insan olacaktır. Belediye Başkanı seçilmem halinde de merkeze insanı koyarak çalışmalarımı yapacağım. Memuriyet hayatımda da hep bu anlayışla hizmet ettim ve bu değişmeyecek kürarlarımdan biri olacaktır” şeklinde konuştu.

Leyla Atakan Olmaya Çalışacağım

Serap Baykurt, Belediye Başkanı olacağı günden itibaren ilçede kadın elinin varlığını hissettireceğini sözlerine ekleyerek, “Kocaeli’nde bugüne kadar bir tek kadın belediye başkanı olmuş. Leyla Atakan hizmeti ile sürekli anılan efsane bir belediye başkanı olarak tarihe yazıldı. Ben de ikincisi olacağım ve ekibimle birlikte başarılı çalışmalarla ikinci Leyla Atakan olmaya çalışacağım. Körfez’de kadın idareci olarak 20 yıl önce görev alanlardan birisiyim ve her türlü zorlukla mücadele ederek, Yukarı Hereke’de okul idareciliği yapıp emekli oldum. 8 yıllık çalışmalarımızda ilçe ile ilgili sorunları, yapılması gereken hizmetleri biliyorum. Hizmet beklentileri ile ilgili olarak projelerim hazır, günü gelince halkın memnuniyet ve onayına sunulacaktır. Kadınlar her alanda daha ince, hassas davranıp, ayrıntılara dikkat ederler. Hizmet alanında da bu çok önemlidir. Bizim önümüzde bir İzmir, bir Ovacık, bir Aydın, bir Eskişehir belediyesi örnekleri var. Bu örnekleri alarak ilçemiz koşullarına göre ele alıp uygulayacağız” dedi.

Kadınları Bekliyorum

Kadın belediye başkanı olduğu zaman bu farkı her kesin göreceğini de ifade eden Serap Baykurt açıklamasında, “Kapım her kese açık olacaktır, bu yalnız söylemde değil uygulamada da gerçekleşecektir. Kadınlar birer anne olarak insanlara farklı yaklaşır ve ben bir işin peşini bırakmam, ya olacak, ya da olacak anlayışı ile mücadele ederim. Özellikle evlerinden dışarı çıkmayan kadınların talepleriyle, çözüm bekleyen sorunlarıyla rahatlıkla yanıma geleceklerini biliyorum. Bugüne kadar hep bu noktalarda erkekler görev almış, kadınlar bu nedenle uzak kalmışlar. Yapacağım projelerin temel noktalarında da kadınlar, gençler ve emekliler olacaktır. Gençlerin aktif hayata daha çok karışmaları, sosyal etkinliklerde yer almaları, kadınların el emekleri başta olmak üzere çeşitli becerileri ile para kazanmaları ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları, emeklilerin bir köşede oturmak yerine üretken hale gelmelerine yönelik çalışmalarımız var. Her kesim tarafından memnuniyetle karşılanacak olan projelerimiz üretime yönelik, istihdam sağlayıcı yönleri ile hem ülke, hem de ilçe ekonomisine ve sosyal hayatına canlılık katacaktır. Kadın olarak her eve rahatlıkla girebileceğim ve kadınların da çekinmeden yanıma gelebilecekleri için hep birlikte başarıyı yakalama şansımız yüksek. Son olarak görev yaptığım okulda gelmeye çekinen kadın veliler okuldan ayrılmaz oldular ve okuma kurslarına katıldılar. Bir anda 100 kadın veli okulun sürekli katılımcısı oldu” dedi.

Herkes Çalışacak

Serap Baykurt, adaylığının kesinleşmesi halinde parti mensubu her kesin çalışmaya davet edileceğini sözlerine ekleyerek, “Aktif, pasif her kesi çalışmaya davet edeceğiz. Bu çok önemli bir seçim ve kazanmamız gerekiyor. Kötü gidişin sona ermesi için Körfez’de ve her ilçede kazanmak için mücadele etmeliyiz. Çalışmalarımız insan odaklı olacaktır. Bu anlamda ilçenin çözüm bekleyen otopark, kapalı pazarlar, trafik sorunlarını ve sosyal yaşantıyı etkileyecek projelerimizle hizmet yapacağız. Bir üst kurul oluşturarak, partinin ileri gelenleri, sevilen, sayılanlarıyla partimize yeni isimler kazanarak, listelerimizi oluşturacağız” dedi.

Serap Baykurt Kimdir?

1964 Bursa Karacabey doğumlu olan Serap Baykurt, ilk ve orta tahsilini Bursa’da, yüksek  öğrenimini ise 9 Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olarak tamamladı. 9 yıl boyunca özel şirketlerin muhasebe departmanlarında yönetici olarak çalıştıktan sonra 1996 yılında tanınan hakla milli eğitim camiasına katıldı. 2000 yılına kadar süren öğretmenlik hayatı, 18 yıldır da yöneticilik olarak devam etti. 2000 yılından itibaren ÇYDD Körfez Şube Başkanlığı’nı yürüten ve İlimtepe’de ikamet eden Serap Baykurt, evli ve iki çocuk annesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
körfezli 6 yıl önce

zor çok zorrr

banner2817