BELEDİYECİLİK ERKEK İŞİ GİBİ ALGILANIYOR
 Kent Konseyi Kadın Meclisi yeni dönem çalışma programına TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sibel Gönül ile start verdi. Dün Teona Otel’de düzenlenen toplantıda, Kadın Meclisi Gönül’e bugüne kadar yapılan çalışmaları aktarırken, önümüzdeki süreçte kadın eğitimine ve kadın istihdamı ile ilgili çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti. Yeni Anayasa düzenlemesinde kadının eşit temsiliyeti için çalışmalar yapıldığını söyleyen Gönül, yerel yönetimler seçiminde kadınların daha fazla görev alması gerektiğini belirtti. Gönül, “Yerel yönetimler erkek işi değil, tam da kadın işidir” dedi. 

EĞİTİMLER HIZLANACAK
Kent konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel ceylan Balcıoğlu, yaptığı sunumda 4 yıllık çalışmalarını anlattı. Kadınlara verilen eğitimlerden, farkındalık projelerine kadar bir çok çalışmayı anlatan Balcıoğlu, önümüzdeki dönemde kadınlara sağlık eğitimi ve girişimcilik eğitimleri konusunda bilgi vereceklerini kaydetti. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ile yapmayı planladıkları çalışmaya değinen Balcıoğlu, kadın sağlığı ve bebek bakımı üzerine eğitim vermek is istediklerini söyledi. Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim kahraman ise yerel seçimlerde yönetim düzeylerinde kadınların daha çok yer alması için çalışmalar yapmak gerektiğini kaydetti. 

EŞİT TEMSİLİYET HAKKI VERİLECEK
Kadının huzurlu, eğitimli ve ekonomik bağımsızlını almasının toplumu güçlendireceğini söyleyen TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sibel Gönül, kadınlara yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Kadın istihdamı ile ilgili çalışmaların sonuna geldiklerini ifade eden Gönül, “Tüm kamu alanlarında kadının varlığını hissettirecek çalışmalar yapıyoruz. Yeni anayasa’da eşitlik ilkesi gereği seçim ile gelinen her noktada kadının eşit temsiliyet hakkının devlet tarafından verilmesi öngörülüyor. Bu maddenin varlığı bile yeni anayasayı önemli kılıyor” dedi. 

BELEDİYECİLİK ERKEK İŞİ DEĞİL
Seçimlerde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için talep edilen noktaya getirmek gerektiğini söyleyen Gönül, “kadınların yerel yönetimlerde talebinin çok az olduğunu görüyoruz. Sanki yerel yönetimler erkek işi gibi görülüyor. Oysa yerel yönetimler tamda kadın işi. Tabi seçim sürecinde erkeklerle yarışmak zor ama biz başaracağımıza inanıyoruz. Bu dönem belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıklarda daha çok kadın istiyoruz” dedi. KOTO ve KSO’nun seçimleri öncesi kadın temsiliyetleri ile ilgili yapılan çalışmalara rağmen KSO ve KOTO yönetimlerinde kadın olmadığını söyleyen Gönül, “GTO ve KTO’da kadın yöneticiler seçildi. Bu iki kurum iyi örnek oldu” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817