Bilim Merkezi’ne uluslararası övgü

ULUSLARARASI KONFERANS

Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi’nde gerçekleşen konferansa Avrupa ve Türkiye’den gelen birçok müze uzmanları katıldı. 7-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşen konferansta üniversite müzelerinin rolü ve önemi hakkında farkındalık yaratmak amaçlandı. Birçok müze uzmanının sunum yaptığı konferansta Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi de katılımcılara tanıtıldı. 

 

BİLİM MERKEZİ ANLATILDI

Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi koordinatörü Aziz Ünal’ın verdiği sunumda dev proje en ince ayrıntılarına kadar uluslar arası konferansa katılan uzmanlara aktarıldı. Ünal, Bilim Merkezi alanı 7 bin 600 metrekare Kâğıt Müzesi alanı 12 bin 350 metrekare ve giriş yapısı da 8 bin metrekare olarak tasarlandığını ifade etti.

 

İNTERAKTİF SERGİ SALONU

Bilim Merkezi’nin 6 bin metrekarelik İnteraktif Sergi Salonu bulunacağını belirten Ünal, “Bu salonda ziyaretçiler deney aletlerini kedileri kullanarak sonuçlarını anında gözlemleyebilecekler. Bilim Merkezi’ne dönüşecek Seka fabrikaları gençlerin gelişmelerine katkı sağlayacak. Bilgi Merkezi ve Kâğıt Müzesi aşamalı olarak yapılacak. Bilim Merkezi’nin zemin katında sergileme alanları, dünya galerisi ve çocuklarla ilgili düzeneklerin bulunduğu alanlar oluşacak.

 

SOSYAL ALANLAR

Birinci katta da ofis mekânları, tartı ve paket salonu yer alacağını katılımcılara ifade eden Ünal” Kâğıt Müzesi’nin zemin katında makinelerin sergilendiği alanlar, hamur deposu, hamur temizleme bölümü, diğer katlarda da ofis kısımları yer alacak. Toplam 8 bin metrekareden oluşan giriş yapısının içeriğinde ise giriş, antre, bilim merkezi, kağıt müzesi geçiş kısımları yapılacak. Üst katlarda restaurant ve sosyal donatı alanları bulunacak” dedi.

 

MERAKLA BEKLİYORUZ

Sunumu dikkatle dinleyen müze uzmanları Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği çalışmadan etkilendi. Çalışma hakkında sorular soran uzmanlar Avrupa’nın sayılı merkezlerinden birisi olacak çalışmanın bilim adına çok önemli olduğunu belirtti. Uzmanlar Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi ve Kâğıt Müzesi’nin tamamlanmasının merakla bekleyeceklerini ve mutlaka ziyaret etmek istediklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817