Bizi yıkmaya asla  güçleri yetmeyecek
 Hocalı Soykırımı’nın 25 yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma gecesi ve şiir yarışması ödül töreni Körfez’de gerçekleştirildi. Gecede ozan ve şairler Hocalı için yazılan şiirleri okudu

 

Hocalı Soykırımı’nın 25. yıldönümü nedeni ile soykırımın tüm dünyaya şairlerin gözü ile duyurulması amacı ile düzenlenen şiir yarışmasının ödül töreni Körfez Belediyesi’nin ev sahipliğinde Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Ozanlar Şairler ve Edebiyatçılar Derneği ile

Denizli Yaren Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen törene; Milletvekili Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti İlçe Başkanı Osman Badem, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

UNUTTURMAMALIYIZ

Yurt içi ve yurt dışından 36  seçkin şair ve ozanın sahne aldığı gece, Hocalı Soykırımını anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. Geceyi düzenleyen KOŞEDER Başkanı Osman Nuri Koçak ve Denizli Yaren Kültür Sanat Ve Turizm Dernek Başkanı  Safiye Samyeli’nin yaptığı açılış konuşması sonrası kürsüye gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, gecenin önemine değindi, “Hocalıyı, 15 Temmuz’u unutmamamız, gelecek nesillere de unutturmamamız lazım” ifadelerini kullandı.

ASLA YIKAMAYACAKLAR

Başkan İsmail Baran, “Efendimizin hadisinde buyurduğu gibi; Küfür batıl, tek millettir. Onları siz ayrı ayrı görürsünüz. Onlar karşılarında Müslüman oldu mu hepsi bir araya gelir, aslan kesilir. 15 Temmuz’da da karşımıza çıktılar. Bazen PKK, bazen DAEŞ bazen de bilmem ne örgütü olurlar. Hepsi aynı batılın saflarında.  Ama Türk milletini asla ve asla yıkamayacaklar” ifadelerini kullandı.

İKİ DEVLET, TEK MİLLET

Başkan İsmail Baran’dan sonra kürsüye gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “Anlamlı bir gecede yer almak güzel. İki devlet tek millet anlayışıyla yaşadığımız can Azerbaycan’da yıllar önce yapılan bu katliamı unutmamak çok önemli. Bunun için düzenlenen program nedeniyle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Gece daha sonra şair ve ozanların sahne almasıyla devam etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817