Bu iş yerinde grev var
 YALOVA Altınova'da bulunan ve birçok Kocaelili’nin çalıştığı İpek Kağıt' ta grev bu sabah başladı. Toplu sözleşme sürecinin uzaması nedeniyle hak kayıplarına uğrayan ve sakal bırakma ve yemek yememe eylemleri yaparak hem işvereni hem de sendikayı 92 gündür protesto eden 184 işçi bu sabah 08.00 itibarıyla grev kararı alarak fabrikada işi durdurdu. Eczacıbaşı topluluğunun sahibi olduğu İpek Kağıt`ta işveren ile Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi arasında yaklaşık üç aydır devam ediyordu.

İŞVRENLE ANLAŞAMADIK
Selüloz-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Canbal “İşverenle bir görüşmemiz daha oldu, fakat anlaşmamız mümkün olmadı. Bizim ücret teklifimizle onların önerdikleri arasında dağlar kadar fark var. Bir sonuç elde edemedik bizde grev kararı aldık. Grev bir amaç değildir ama haklarımızı almamız için anayasal yollardan biridir” dedi.  İpek Kağıt işçilerinin sakal bırakarak, hem işvereni hem de sendikayı eleştirdikleri iddiasına da cevap veren Canbal, “İşçilerin bizi eleştirmesini doğal karşılarız” şeklinde konuştu.

YÜZDE 21,5 ZAM İSTİYORLAR
Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şubesi’nin taslak olarak sunduğu 74 madde üzerinden yapılan toplu sözleşme Eylül 2012 ve Eylül 2014 dönemini kapsıyor. Sendika ücretler konusunda birinci yıl seyyanen 475 TL, ikinci yıl ise enflasyon kadar zam istiyor. İşyerinde 1979 yılında 4 ay 3 gün süren grevin ardından 34 yıl sonra ilk defa greve çıkıldı. İşçiler, “Bizim istediğimiz yüzde 21,5 ama işveren yüzde 11 verdi. Sonuna kadar grevimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817