Bu ne cüret! İzmit'te Atatürk karşıtı gösteri!
Kartepe İnsan Hakları Derneği, 10 Kasım törenlerinin kaldırılmasını istedi. Daha önce 23 Nisan, 19 Mayıs kutlamaları ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla ilgili kutlamaların kaldırılmasını isteyen grup, bu törenler için “Puta tapınma gibi” ifadesini kullandı. 


Bu ülkenin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'e antipadi besleyen, Türk Milletine armağan edilen bayramları ve ölüm yıl dönümlerini hazemedemeyen dernek, çizmeyi aşan açıklamalarda bulundu.

Behlül Metin tarafından yapılan açıklamada, özetle şöyle denildi:

PUTA TAPINMA AYİNLERİ

"Bu bilimdışı bir uygulamadır ve Allah kitabında bu uygulamalara katılanların sonsuz azaba gideceklerini bildirmiştir. Bunlar puta tapınma ayinleri gibidir. Heykellere, resimlere, mezarlara saygı göstermek isteyen insanların bu davranışlarını da, bir inanç hakkı olarak değerlendiriyoruz. Herkesin, inancını özgürce yaşaması, heykel ve resimlere yönelme esaslı bir inanca mensup olma hakkı olduğunu ve bunun en doğal bir insan hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bu tür tapınma ritüellerinin engellenmesine, yapanların hakarete maruz kalmasına karşıyız. Bizim bir STK olarak eleştirdiğimiz tek nokta, bu törenlerin devlet eliyle yapılması ve İslam inancına mensup olanlara katılımın mecburi tutulmamasıdır”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817