BU ŞENLİKTE EĞLENCEYE ENGEL YOK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her an yanında yer alıyor. Engellilerin sosyal yaşama katılmasını sağlayan çok önemli projelere imza atan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenleyeceği Engelsiz Eğlence etkinliğiyle Kocaeli’ndeki tüm engelli vatandaşlarımızı kucaklamayı amaçlıyor. 16 Mayıs Cumartesi günü Sekapark’ta gerçekleşecek ‘Engelsiz Eğlence Şenliği’nin finalinde ise şarkıları 7’den 70’e herkesin dillerinde dolaşan MFÖ sahne alacak.

 

GÜN BOYU EĞLENCE

Bu yıl ‘Engelsiz Eğlence Şenliği’nin adresi Marmara Bölgesi’nin etkinlik merkezi Sekapark olacak. 16 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te başlayıp, gün boyu devam edecek şenlikte engelli vatandaşlarımız, gönüllerince bir gün geçirecek. Kocaeli’de yaşayan engelli vatandaşlarımızın hem eğlenmesi, hem de güzel bir gün geçirmesi için tüm detayların düşünüldüğü şenlikte şişme oyun gruplarından spor alanlarına, bowlingden zodyak botlarıyla gezintiye kadar çok sayıda etkinlik yer alacak. Alana gelecek engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine çeşitli ikramlarda da bulunulacak.

 

ALANDA YOK YOK!

Bir yandan engelli vatandaşlarımızın iyi vakit geçirmesini sağlamak, bir yandan da toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen programdaki alan etkinlikleri ise şöyle; Şişme oyun grupları (Gladyatör, zıp-zıp, dev basket, dev top havuzu, tırtıl ve tren parkur, aktiviteli kaydırak, sumo güreşi), yüz boyama, balon yapma, palyaço, sihirbaz, pamuk helva, macun, İZAYCAN ve SEKO Kostümlü Animasyon Karakteri. Özel Peteğim Özel Eğitim Okulu/ Golf, Bowling Etkinliği, Sağlık Taraması, İtfaiye Zodyak Botlarıyla Gezinti, İtfaiye Jetski Gösterisi, Sihirbaz, Kağıtspor judo- halter-tekvando-tenis gösterisi, Kocaeli Engelsiz Gençlik ve Spor Kulübü Hemsball Gösterisi. Programda ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verecek.

 

SAAT 20.00’DE MFÖ KONSERİ

Engelli çocuklarımızın Kocaeli’de yaşayan engelsiz kardeşleriyle bir yıl boyunca mektuplaşmasının ardından ilk defa karşılaşmalarını sağlayacak Mektup Arkadaşım 4 Hediyeleşmesi’nin yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla Cemil Meriç Engel Tanımayan Başarılar Ödül Töreni düzenlenecek. Törende ulusal ve uluslar arası alanda çeşitli branşlarda başarı elde etmiş konuklarımız Turan Akalın-(tenis), Güldem Pürselim-(okçuluk) ve Ayşen Bahar Çelikay-(atletizm) ödül alacak. Bu yıl Büyükşehir’in şenlikte engelli vatandaşlarımıza bir de sürprizi var. Yıllardır şarkıları dilden dile dolaşan MFÖ grubu, şenliğin sonunda bir konser verecek. Geceye şarkılarıyla damga vuracak MFÖ konseri, saat 20.00’de başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817