Bu Turnuvada Dostluk Kazanacak

Programa Katılım Yoğundu

Derince Hemşehri Dernekleri Platformu ve Derince Belediyesi’nin birlikte organize ettiği Çenesuyu Hemşehri Dernekleri Turnuvası, Derince Belediyesi Spor Tesisleri’nde düzenlenen programla başladı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen, il ve ilçe protokolünün yoğun bir ilgi gösterdiği organizasyon AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu, AK Parti İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP İlçe Başkanı Salim Sayar, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Gökhan Aladağ, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve yönetimleri, mahalle muhtarları ile vatandaşların geniş katılımıyla gerçekleşti. Protokol konuşmalarının ardından Derince’deki sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı açılış maçıyla 20 derneğin bulunduğu turnuvanın startı verildi.

“Futbol bahane, kardeşlik şahane”

Derince Hemşehri Dernekleri Platformu adına açılış konuşmasını yapan Erzurumlular Dernek Başkanı Avni Gözütok, “Dernekler platformumuz ile istişare yapmak üzere dernek başkanlarımızla bir araya geldik. Daha sonra hep birlikte yoğun çaba sarf ederek bu işi bir platform haline getirdik. 26 derneğimizin olduğu bu platformda 20 derneğimiz bugün futbol turnuvamızda yer alıyor. Burada futbol turnuvalarından ziyade dernek başkanlarınla yapmış olduğumuz toplantılarda amaç ve gayemiz kardeşliğin dayanışmanın kaynaşmanın sağlanmasıdır. Futbol bahane, kardeşlik şahane diyorum” dedi.

“Kazanan Derince olacak”

Turnuvanın birlik ve beraberliği daha da güçlendireceğini belirten Başkan Aygün, “Sivil toplum kuruluşlarımız bizim kültürel mozaiğimiz ve en önemli zenginliğimizdir. Derneklerimiz, meslek gruplarımız ve spor kulüplerimiz, bizim yol arkadaşlarımız. Her zaman ifade ettiğim gibi ortak akıl vurgusuyla ilçemizi yönetirken en büyük gücümüzü sivil toplum kuruluşlarımızdan alıyoruz. STK’larımızın katılımıyla sporun birleştirici özelliğini ön plana alarak düzenlediğimiz bu turnuvanın da birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğine inanıyorum. Fair Play ruhuna uygun centilmence geçmesini temenni ettiğim turnuvanın sonunda inanıyorum ki kazanan dostluk ve kardeşlik, kazanan Derince olacak. Centilmenlik, saygı, sevgi ve dostluk bağlarının pekişmesine vesile olması temennisiyle etkinliğimize iştirak eden tüm derneklerimize teşekkürlerimi sunuyor, turnuvamızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817