Bulut, sorunları yerinde çözüyor
 Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve ilçedeki merkez mahallelerin muhtarları bu kez Fatih Mahalle Muhtarı Şenay Mengünoğul’un davetlisi olarak bir araya gelip, sorunlara çözüm noktasında fikir istişaresinde bulundu.

Merkez mahalle muhtarları bir araya geldi

Göreve geldiği günden beri muhtarlarla istişareye büyük önem veren ve belirli aralıklarla farklı mahallelerde toplantılar yapacaklarını ifade eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un bu düşüncesi Fatih Mahallesi’ndeki buluşma ile devam etti. Fatih Mahalle Muhtarı Şenay Mengünoğul’un ev sahipliğinde Safran Kafe’de gerçekleşen buluşmaya Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yanı sıra Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, Deniz Mahalle Muhtarı Seçkin Altan, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Hayri Çelikkol, İbni Sina Mahalle Muhtarı Ömer Karadeniz, Mersincik Mahalle Muhtarı Ömer Ok, Sırrıpaşa Mahalle Muhtarı Hülya Yıldırım, Yavuz Sultan Mahalle Muhtarı Ali Cenk Akgün ve Yenikent Mahalle Muhtarı Asuman Ekerer ve emniyet mensupları katılırken, Çınarlı Mahalle Muhtarı İbrahim Sümer ise mazereti nedeniyle toplantıya iştirak edemedi.

“Önceliğimiz aciliyeti olan bölgeler”

Safran Kafe’de düzenlenen toplantıda merkez mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, bu tür istişare toplantılarının büyük önem teşkil ettiğini belirterek mahallelerdeki sorunların çözümü noktasında muhtarlara da büyük görev düştüğünü söyledi. Kendilerinin ilçedeki 17 mahalleye de eşit mesafede olduklarını belirten Başkan Bulut, “Bizim için 17 mahallemiz de çok önemli. Buralarda yaşanan sıkıntıları çözmemiz noktasında muhtarlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Önceliğimiz her daim aciliyeti olan bölgeler olacak ama bunun dışında rutin çalışma programımız sürecek ve Derince’ye kazandıracağımız vizyon projelerden tüm ilçe halkımız yararlanacak.” dedi.

 

Alt yapı ve asfalt rutin hizmetler

Fatih Mahalle Muhtarı Şenay Mengünoğul, Fatih Mahallesi’nde okul yetersizliği sorununa dikkat çekti. Mahallede okul inşa edilmesi noktasında hep birlikte çalışılması gerektiğini aktaran Başkan Bulut, “Fatih Mahallesi halkının yönlendirilmesi ile bu sorunu hep birlikte çalışarak çözebiliriz. Sorun toplumun sorunudur. Bizler buna vesile olmak için taşın altına elimizi koymalıyız. Problemleri kişiselleştirmeden Derince’ye bir bütün olarak bakmalıyız.” dedi. Organizasyonda alt yapı ve asfalt çalışmalarının rutin hizmetler olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Bizler alt yapı ve asfalt çalışmalarına proje olarak bakmıyoruz. Bunlar yapılması gereken rutin hizmetler. Yapacağımız Havuz ve Şelale Projesi gibi projelerle halkımıza hizmet etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. Muhtarların da kendi mahalleleri ile ilgili taleplerini aktardıkları görüşmede Başkan Bulut, sorunların yerinde tespit edilmesi için toplantıları farklı mahallelerde yapmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817