Büyükşehir Bilim Günleri başlatıyor

BAŞVURU ŞARTLARI

Bilim Günleri etkinliğine ilköğretimin 4 ile 8. sınıflarını bitirmiş olan öğrenciler katılabilecek. Bunun yanı sıra etkinliğe katılacak olanların Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki herhangi bir Bilgievi’ne üye olması gerekiyor. Günlük 4 saat sürecek olan etkinliklere 5 gün boyunca katılmak da şartlar arasında yer alıyor.

 

29 AĞUSTOS’A KADAR

Bilim Günleri etkinliğine katılacak öğrenciler sınavla belirlenecek. Sınavlar 29 Ağustos Çarşamba gününe kadar Kocaeli genelinde bulunan 11 Bilgievinde eğitmenler gözetiminde gerçekleştirilecek. Sınavda öğrencilere okul müfredatlarına paralel Fen Bilimleri ve genel yetenek konularını içeren 30 soru yöneltilecek.

 

BİLİM GÜNLERİ EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Kocaelili gençleri bilim dolu günler yaşatacak olan etkinlik 3-14 Eylül tarihleri arasında Bilim ve Teknoloji Kulübü’nün Plajyolu’ndaki merkezinde gerçekleştirilecek. Buradaki Fizik, Kimya ve Biyoloji atölyelerinde öğrenciler için dolu dolu bir akademik program uygulanacak. Atölye ve laboratuvar programlarında, fizik, kimya, biyoloji, mekatronik ve robotik, elektronik ve oyun teorileri konuları öğrencilerin ilgisine sunulacak. Fizik atölyesinde, açık hava basıncı ve su basıncı uygulamaları, kimya atölyesinde, karışımları ayrıştırma yöntemleri ve kristal yapımı, biyoloji atölyesinde ise fotosentez etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ayrıca mekatronik ve robotik atölyesinde timsah, sumo ve explorer robot yapımı ile elektronik atölyesinde elektronik devre kurulumu ve uygulama etkinlikleri yapılacak.

 

DERSLER İKİ GRUPTA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bilim Günleri etkinliğinin akademik takvimi ise iki grupta gerçekleştirilecek. Birinci grupta yer alan 4 ve 5. sınıf öğrencileri 3-7 Eylül, ikinci grupta yer alan 6,7 ve 8. sınıf öğrencileri 10-14 Eylül tarihle arasında Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde eğitim görecek. Her grubun dersi 10.00 ile 14.00 arasında gerçekleştirilecek.

 

SINAVLARIN YAPILACAĞI BİLGİEVLERİ’NİN ADRESLERİ

Öte yandan 29 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek olan katılım sınavlarının yapılacağı Bilgievleri’nin adresleri ise şöyle:

 

 

Bilgievi

Bilgievi Adresi

Akçakoca Bilgievi

Mehmet Ali Paşa Mah. Doğu Kışla Gençlik Parkı İZMİT

Mehmet Akif Ersoy

Bilgievi

Deniz Mah. İstasyon Cad. Nu.:30 DERİNCE

İbn-î Sina Bilgievi

Barbaros Mah. Pınar Cad. Nu.: 37 BAŞİSKELE

Kazım Karabekir

Bilgievi

Kazım Karabekir Mah. Molla Hüsrev Cad. Nu.:1 DARICA

Sezai Karakoç Bilgievi

Diliskelesi Mah. 732. Sk. Sezai Karakoç Parkı DİLOVASI

Mimar Sinan Bilgievi

Mimar Sinan Mah. 538/5. Sk. Muhammed İkbal Parkı DİLOVASI

Maria Anne Bilgievi

Yenişehir Mah. Güneyli Sk. Nu.: 37 Kireçocakları KO-MEK Üstü İZMİT

Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi

Merkez Mah. 33. Sk. Nu.:9 GÖLCÜK

Karamürsel Alp

Bilgievi

Sarıkum Mah. Hafız İsmail Efendi Cad. Nu.: 6 KARAMÜRSEL

Ertuğrul Gazi Bilgievi

 Çenedağ Mah. Erol Sk. Nu.:15 DERİNCE

Serdar Bilgievi

Serdar Mah. Nurettin Paşa Sk. Nu.: 5 İZMİT

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817