Büyükşehir heyeti Özbekistan’dan döndü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Özbekistan’da inceleme ve temaslarda bulunan Büyükşehir heyeti, Kocaeli’ne döndü. Başkan Karaosmanoğlu, belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan heyet, Özbekistan’ın Taşkent, Buhara ve Semerkant şehirlerini ziyaret etti.

ÖZBEKİSTAN PROGRAMI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 5 günlük Özbekistan programı tamamlandı. Özbekistan’ın başkenti Taşkent ile Buhara ve Semerkant şehirlerinde temaslarda bulunan Başkan Karaosmanoğlu ile Büyükşehir heyeti, Kocaeli’ne döndü. 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ziyaret programında Büyükşehir heyeti, Özbekistan’da inceleme ve temaslarda bulundu.

TAŞKENT, BUHARA, SEMERKANT

Başkan Karaosmanoğlu ile Büyükşehir heyeti, Özbekistan’ın nüfus bakımından en yoğun olan kentlerinden olan ve 1966 yılındaki yıkıcı depremin ardından büyük ölçüde yeniden inşa edilen Taşkent’in yanı sıra

Orta Asya’nın en eski yerleşim bölgelerinden Buhara ve yine dünyanın en eski şehirlerinden biri sayılan Semerkant’ta ziyaretler gerçekleştirdi.

ZİYARET VERİMLİ GEÇTİ

Kocaeli heyeti, mimari eserleriyle dikkat çeken Semerkant’tan şehir planlamacılığının öne çıktığı kentlerden biri olan Taşkent’e hızlı trenle geçti. Başkan Karaosmanoğlu ile Kocaeli heyeti, Taşkent’te Türk-Özbek İş Adamları Derneği Başkanı ve Türk-Özbek Bankası Genel Müdürü Ercan Bulut ile bir araya geldi. Görüşmede Türkiye ile Özbekistan arasındaki kültürel ve ticari gelişmeler ele alındı. Programın sonunda bir değerlendirme yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Özbekistan halkından çok yakın ve samimi bir ilgi gördük. Program boyunca önemli incelemelerde bulunduk. Ziyaretimizin çok verimli ve yararlı geçtiğine inanıyorum’’ ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817