Buz sarayı da gidiyor
DEPREMDE MORG OLMUŞTU
1990’lı yıllarda yapılan, kendi alanında Türkiye’nin ilk tesisi olan Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Tesisi, 17 Ağustos 1999 felaketinden sonra morg olarak da kullanılmış, depremde hayatını kaybeden yüzlerce kişinin cenazeleri, o aşırı sıcak günlerde buz pisti üzerine konularak korunmuştu.

BÜYÜK MADDİ YÜK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Buz Sarayı’nı satmıyor. Tesisin mülkiyeti yine Büyükşehir Belediyesi’nde kalacak. Ancak tesisin işletmesi tamamen Türkiye Buz Hokeyi Federasyonuna ait olacak.  Buz Sarayı Büyükşehir’in elindeyken, İzmitli gençler, çocuklar burada kayma imkanına sahipti. Bundan böyle bu olanak da ortadan kalkacak. Büyükşehir yetkilileri, “Buz Sarayının yıllık işletme maliyeti 1.5 milyon TL’yi aşıyordu. Bu yükten kurtulacağız” diyorlar.

27 PERSONEL DMO SALONUNA
Buz Sarayı’nda halen çalışan ve Büyükşehir Belediyesi kadrosunda gözüken 27 personel, tesisin devrinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği eski DMO Spor Salonuna nakledilecekler. Türkiye Buz Sporları Federasyonu, tesiste kendi elemanlarını görevlendirecek. (Özgür Kocaeli - Murat Yoldaş)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817