Camiler Kandıra Belediyesine Emanet
 Kandıra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kandıra merkez ve çevre mahallelerinde hız kesmeden devam ettirilen gül suyu ile halı yıkama ve tadilat çalışmaları vatandaşların büyük beğenisine ve hayır dualarına neden oluyor.

Kandıra Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kurban bayramı öncesi  camilere yönelik başlattığı temizlik çalışması kapsamında gül suyu ile halı yıkama çalışması yaparken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ise tamir tadilat işlerini gerçekleştiriyor. Vatandaşların  temiz bir ortamda ibadetlerini yapmaları amacıyla yılın her dönemi camilere yönelik temizlik çalışması yapmayı ilke edinen Kandıra Belediyesi, özellikle Ramazan ayında ağırlık verdiği cami temizleme ve tadilat çalışmalarını Kurban Bayramı öncesinde de aralık vermeden sürdürmeye devam ediyor. Yıkama makineleri ile cami halılarını gül suyu ile yıkayan ekipler, ihtiyaç duyulan yerlerde cami çevresini tazyikli su ile temizlerken, belediye fen işleri ekiplerinin de müdahil olduğu çalışmalarda kırık ışıklar, musluk, cam ve lavaboların onarılması da gerçekleştiriliyor.

KANDIRA BELEDİYESİ 249 CAMİ’DE ÇALIŞIYOR

 Kandıra genelinde bulunan 249 Camii’den hemen hemen hepsinde çeşitli çalışmalar yapan Kandıra Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğü ve Fen işleri Müdürlüğü ekipleri özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde yapılan çalışmaları hızlandırıyor. 10 Haziran’dan bu güne kadar hizmet verilen ve temizlenen camiler arasında Çarşı, Zafer, Akbal, Antaplı,  Erikli, Teksen Düzköy, Genceli, Beylerbeyi, Babatepesi, Beyce, Ören, Çavuşlar, Ahçılı, Üğümce, Sepetçi, Karaaağaçoğlu, Akçaova, Akçakoca, Pirahmetler, Nefsi Kaymaz, Zafer, Kokaçlar, Ortaköy, Düzköy, Yukarı Mahalle, Akıncı, İshaklar, Yağcılar, Sofular, Pınarlı, Seyrek, Taraklıkışla, Duraçalı, Esentepe, Bozburun, Ramadanlar, Karlı, kırkarmut, Yağcılar, Kocakaymaz, Aksakal, Bağırganlı, Şerefsungur, Dönekler, Ağaçağıl, Dereli, Gögüşler, Döngelli, Üğümce, Köseler, Sepetçi, Aksakal, Mülküşeyhsuvar ( camii), Tahtacılar, Kaymaz Erikli, Özbey, Sarıcaali, Eğercili (üç cami), Tatarahmet, Deliveli, Çakmaklar, Karabıyıklar, Topluca, Kasımlar, Araman, Küsanlı, Kayıplar, Topluca, Kasımlar camileri ve Kandıra  Kur’an Kursu bulunuyor.

KÖKEN: HAYIR DUALARI BİZE YETER

Camilerde sürdürülen temizlik çalışmaları hakkında açıklama yapan ve ibadetin feyizli olması için temizliğin önemine değinen Kandıra belediye Başkanı Ünal Köken, “ Özellikle Ramazan ayında camilerimizde temizlik çalışmaları yoğun bir şekilde yapılıyor. Ancak vatandaşlarımızın tertemiz camilerde huzur içinde ibadetlerini yapmalarını sağlamak amacıyla bu çalışmalarımızı senenin her dönemine yaydık. Sadece temizlik değil bunun yanında  kırılan camların değiştirilmesi, musluk tamirleri gibi elzem olan çalışmalar da belediye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmeye başlandı. Bu uygulamalarımız düzenli olarak bundan sonra da Kandıra Müftülüğümüz ile koordinasyon içinde sürdürülecek. Kandıra Belediyesi olarak vatandaşımızın her alanda yanında olmak istiyoruz. Hizmetler karşılığında aldığımız hayır duaları bize yetiyor ’’ Dedi. Belediye Fen işleri ve Temizlik İşleri Müdürü Yasin Ergün ise çalışmalarla ilgili yaptığı değerlendirmesinde “Belediye  Fen işleri ve Temizlik işleri Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın ortak kullanım alanlarını rehabilite etmek için çalışıyoruz’’ dedi.

ERGÜN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Cadde, sokak yapım ve temizlik işlerinin  rutin işler olarak devam ettiğini belirten Ergün sözlerini, ‘’ Vatandaşlarımızın ortak kulllanım alanları, bina, okul, taziye evleri, düğün evleri, camilerimiz bizim çalışmalarımızla temizleniyor. Müftülüğümüzün de destekleriyle Kandıra’daki mevcut 249 camimizin iç dış mekanını temizliyoruz. Bir çok camimizde tadilat işleri de belediyemiz tarafından yapılıyor. Düzenli olarak bu çalışmalarımız sürecek’’ diyerek bitirdi. Belediyenin camilerde yürüttüğü temizlik çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin ise temizliğin imandan bir cüz olduğunu belirterek ‘’ Allah Teala müminlerin camilere temiz ve temiz elbiselerle girmesi  gerektiğini (Araf 31) emrediyor. Temizliğin ibadetlerimizin ön şartı olduğu hepimizin malumu. Bu anlamda şahıs temizliği ne kadar önemli ise cami temizliği de o derece önemlidir. Allahın evlerinin temiz olması temiz tutulması din görevlilerimizin yanında cemaatimizin de görevidir. İş güç gereği din kardeşlerimizin çorapları kirli olabilir, kokabilir. Camilerimize temiz çorapla, temiz elbiselerle girmeye, temiz olmaya özen gösterilmesi gerekir.  Temiz olandan, camilerini temiz tutan, tutmaya çalışan,  temizliğe riayet edenden Cenab-ı Hakk’ın razı olmasını niyaz ediyorum’’ dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817