CANLI HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ CİDDİ ADIMLAR BEKLİYORLAR
 Canlı hayvan yetiştirici ailelerden biri olan Adem İvak, kasapların istenen fiyattan et satabilmesi için kendilerinin de daha düşük fiyatla et satmaları gerektiğini, maliyet noktasında bunun imkansız olduğunu söyledi.

Adem İvak, ‘’Kasapların 32 liradan et verebilmesi için bizim de canlı hayvanı çok daha ucuza vermemiz lazım. Bunun içinde yem başta olmak üzere maliyeti oluşturan girdilerin düşmesi gerekir. Fakat, tam tersi bu giderler sürekli artıyor ve canlı hayvan yetiştiriciliği adeta karsız, yük haline geliyor. Devletin, canlı hayvan yetiştiricilerine sahip çıkması ve teşviklerle canlandırması gerekiyor. Eskiden olduğu gibi büyük baş olsun, küçük baş olsun otlağa salıp beslenmesini bekleyemiyoruz. Hırsızlık olayları arttı, bunu nedenle de kapalı yerlerde hayvanları tutup, beslemek zorunda kalıyoruz’’ dedi.

İvak, bazı bölgelerde belirlenen cinsler için uygulanmaya başlayan cipli koruma ve teşviklerin, diğer cinslere de yansıtılmasının ve her bölgeye yayılmasının fiyatlarda düşüşü başlatabileceğini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817