Çapari iğnesiyle yaralanan su kaplumbağası hayata tutundu
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri İzmit’te vatandaşlar tarafından ağzı çapari iğnesine takılı şekilde bulunan yaralı su kaplumbağasına başarılı bir şekilde müdahale ederek hayata döndürdü. Yaralı kaplumbağa gözlem süresinin ardından tekrar yaşadığı tatlı suya bırakılacak.

 

ÇAPARİ İĞNESİ YARALANMIŞ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, şimdilerde farklı bir misafiri barındırıyor. Önceki gün vatandaşlardan tarafından ağzına çapari iğnesi takılı şekilde bulunan su kaplumbağası hemen ameliyata alındı.

 

AMELİYATA ALINDI

Ağzının 3 farklı noktasına batmış olan çapari iğnesini çıkarmak için kaplumbağa anestezi altına alındı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Veteriner hekimleri tarafından başarılı bir ameliyat ile çapari ağızdan tamamen çıkarıldı. Büyükşehir ekiplerinin sayesinde hayata tutunan su kaplumbağası daha sonra gözlem odasına alındı.

 

TATLI SUYA SALINACAK

İğneden kurtulmaya çalışırken vücudunun büyük bir bölümünde yaralanmalar oluşan sevimli hayvan, başarılı geçen ameliyattan sonra bakımevinde iyileşme sürecine geçti. Kontrol atına tutulan kaplumbağa doğasına uygun gıdalarla besleniyor. Kaplumbağa iyileşmesinin ardından doğal yaşam alına bırakılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817