Çayırova Yaya Köprüsü törenle hizmete girdi
  

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayıroava Yenimahalle’de yapılan modern yaya köprüsü düzenlenen törenle hizmete girdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’nin girişine, Çayırova’ya yakışan modern bir yaya köprüsünü hizmete alıyoruz. Bu hizmetler Kocaeli halkının, Çayırova halkının eseridir’’ dedi.

 

TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski köprünün hemen yanında yapımı tamamlanan Çayırova Yenimahalle Yaya Köprüsü düzenlenen törenle hizmete girdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman hazır bulundu.

 

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER

Törende ‘’hoş geldiniz’’ konuşması yapan Çayırova Belediye Başkanı Akbaş, ‘’Yürüyen merdivenli, asansörlü bu modern yaya köprüsünü Çayırova halkına kazandıran ve ilçemizde daha nice eserler inşa eden Başkanımız Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum. Çayırova’da sırf toprağın altına 35 milyon TL yatırım yapıldı, toplam yatırım miktarı 100 milyon TL’yi aştı. Çayırova gelişiyor, güzelleşiyor, değişiyor’’ ifadesini kullandı.

 

SOKAK SOKAK HİZMET EDİYORUZ

Gebze Belediye Başkanı Köşker ile Dilovası Belediye Başkanı Yaman da, ilçelerine verdiği değer ve yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini iletti. Çayırova Yenimahalle Yaya Köprüsü’nün hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’nin ve Çayırova’nın gidişatını, şehirde yaşanan olumsuzlukları büyük ölçüde değiştirdik. 10 yıl önce bu güzellikler, bu eserler yoktu. Çayırova’ya sokak sokak, mahalle mahalle hizmet ettik, ediyoruz. Şehirdeki tüm eksiklerin üzerine titizlikle eğiliyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

HALKIN DERDİYLE DERTLENİYORUZ

‘’Kocaeli’nin ve Çayırova’nın, Gebze bölgesinin her köşesini evimiz gibi görüyoruz, tertemiz tutuyoruz’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu güzel hizmetleri ortaya koyduğumuz eserler halkımızın da moralini yükseltiyor. Bu kentin her köşesinin Avrupa’dan daha güzel, daha temiz, daha yaşanabilir olması için gece gündüz çalıştık, çalışıyoruz. Artık yap-boz devri bitti, kaynak israfı bitti. Halkımızın verdiği vergilerden oluşan kaynaklarımızı israf etmeden, öncelik sırasına göre hizmet ediyoruz. Halkımızın derdiyle dertlenip, sevinciyle mutlu oluyoruz.’’

 

ÇAYIROVA’YA YAKIŞAN HİZMET

Belediye başkanlığının halkın dertlerini dert edinmek, dertlerden yılmadan çalışmak, şikayet etmemek olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta vatandaşla birlikte olmamızı, dertlerine çare bulmamızı istiyor. Bizim en büyük sermayemiz halkımızın duasıdır. Bizim siyasetimiz çözüm odaklıdır. Burada yıkılmak üzere olan bir üst geçit vardı. Çayırova’ya ve kentin girişine yakışmıyordu. Bunun yerine yürüyen merdivenli, asansörlü modern bir köprü inşa ettik. Kocaeli’nin girişine, Kocaeli’ne işte böyle güzel görüntüler, böyle güzel köprüler, yollar, kavşaklar yakışır. Yenimahalle Yaya Köprümüz, Çayırova’ya ve Çayırova halkına hayırlı olsun, sizler hizmetlerin en güzeline layıksınız’’ açıklamasını yaptı.

 

HALKLA BİRLİKTE KÖPRÜDEN GEÇTİ

Konuşmaların ardından Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler ve vatandaşlar, Büyükşehir Bandosu’nun çaldığı müzikler eşliğinde Çayırova Yenimahalle Yaya Köprüsü’nün açılışını gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte köprüden karşıya geçen Çayırovalılar, kendileri için çok değerli olan bu hizmeti kazandıran Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürlerini iletti.

 

ASANSÖRLÜ, YÜRÜYEN MERDİVENLİ KÖPRÜ

Öte yandan eski köprünün bitişiğine yapılan yeni köprü, İzmit’teki yaya köprüleriyle benzer özellikleri gösteriyor. D-100 Karayolu üzerinde ilerleyen toplu taşıma araçlarının duraklamaları için köprü yanlarında duraklar yer alıyor. Köprü duraklarla bir bütünlük oluşturarak yolcuların vakit kaybetmeden toplu taşıma araçlarına ulaşmalarına imkân veriyor. D-100 üzerinde Yenimahalle girişindeki taksi durağı ve akaryakıt istasyonu arasında uzanan eski köprünün yerini alan modern köprü 70 metre uzunluğa sahip. Çelik malzemeden yapılan yaya köprüsünün ikişer inişli ve ikişer çıkışlı olmak üzere dört adet yürüyen merdiveni bulunuyor. Yaya köprüsünde iki adet yaya asansörü de yer alıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817