CEYHAN, RİZELİLER DERNEĞİ'Nİ ZİYARET ETTİ
 Ziyarette konuşan Ceyhan, muhalefet partileri eleştirerek, "CHP'nin C'sini CHP, H'sini HDP, P'sini de MHP almış gibi, hepsi birlik olmuş. Bu seçimde bizim amacımız muhalefet gibi iktidar olmak veya üçüncü dönemde de iktidara gelmek değildir, amacımız Anayasayı değiştirebilecek en az 330 üzerinde milletvekili çıkarmaktır" dedi.

Rizeliler Derneğinde gerçekleşen kahvaltıya İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman,Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serimer, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Ensar Vakfı Şube Başkanı Musa Taşçı ve dernek üyeleri katıldı.

 AMACIMIZ ANAYASAYI DEĞİŞTİREBİLECEK ÇOĞUNLUKTA MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAKTIR

Ziyarette Konuşan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, amacımız muhalefet gibi iktidar olmak veya yeni dönemde de iktidarda kalmak değildir, "CHP'nin C'sini CHP, H'sini HDP, P'sini de MHP almış gibi, hepsi birlik olmuş, amacımız anayasayı değiştirebilecek çoğunlukta en az 330 milletvekili çıkarmaktır, dedi. Memleketimiz büyüdükçe yükseldikçe bizlerde büyüyor ve yükseliyoruz bize lazım olan birlik ve beraberliktir. Gerçekleşen İcraatları ve sessiz devrimlerin çok çabuk unutulduğundan bahseden Ceyhan, sanki 10 yıldır böyleymiş gibi geliyor, Demokratik açılımlar,Başörtüsünü kamuda serbest olması kuran ve siyer dersleri 10 yıl önce bu icraatlar olacak denseydi gülerdik,ancak bu icraatları bu millet ve güçlü AK Parti iktidarı gerçekleştirmiştir,dedi.

BU MİLLET 7 HAZİRANDA İRADESİNE SAHİP ÇIKCAK

Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP'nin aldığı oy yüzde 9,8'di. Yapılan seçime katılım oranı yüzde 66 civarındaydı. Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy 4 milyona yakındı. Seçmen sayısı o zaman düşüktü. Genel seçimlere katılım 50 milyona yaklaşabilir. Bir partini barajı geçmesi için 4 milyon 950 bini geçen oy alması gerekir. Kaba olarak 5 milyon civarı oy almalı. HDP, din dersini ve diyaneti kaldıracağız söylemleri beyannamelerinde yer almaktadır ve bu da açıkça neden AK Parti’nin yanında olmamız gerektiğinin en açık göstergesidir,dedi.Bir zamanlar ‘’Kabe Arabın olsun Çankaya bize yeter’’ söylemlerinin daha unutulmadan şimdide kabe Müslümanlar için neyse taksimde işçiler için odur demek zihniyetin hiç değişmediğinin ellerine fırsat geçtiklerinden kazanımlarını yok etmek için çalışacaklarının göstergesidir, ancak bu millet 7 Haziranda iradesine sahip çıkarak Kabe’nin neresi olduğunu gösterecektir,dedi.

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN SEÇİMİDİR

Bugün kendi politikalarını yapan, kendi milli savunma sanayisini oluşturan IMF’ye borcunu bitiren borç alan değil borç veren bir ülke olmuşuz,kendi arabamızı yapacağız,diyoruz,bu seçimler sadece kim milletvekili olacak veya olmayacak seçimi değil bu seçimler top yekün milli iradeye kastedenlere onu sindirmeye çalışanlara karşı Cumhurbaşkanımıza,Başbakanımıza sahip çıkma onun yanında çocuklarımızın geleceğine Türkiye’nin ayağında pranga olarak duran darbe anayasasından kurtulup yeni anayasa ve Başkanlık sisteminin seçimidir

 

 

Başkanlık sistemi ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Ceyhan, "Başkanlık sistemi gelirse Başkan'ı da halk seçecek. Şu anki sistem sürdürülebilir gözükse de 5-10 veya 20 sene sonrasında bu sistemin sürdürülmesi mümkün değil. Burada ikili üçlü koalisyon olsa Türkiye için zor bir durum olacak. Bu yüzden Türkiye'nin yönetim şeklini belirlemesi gerekir. Birileri zamanında koalisyonu hortlatmaya çalıştı. Bazılarının isteği, güçlü iktidar olmasın, onun yanına ikili üçlü koalisyon olsun. Millet kendi kendini yönettiğini zannetsin, diye düşünüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817