CHP KÖRFEZ’DE KAÇAR’LA DEVAM

CHP Körfez İlçe Örgütü Olağan Kongresinde mevcut Başkan Mehmet Kaçar ve Gülseren Altunay Solmaz başkanlık için yarıştı.

CHP Körfez İlçe Örgütü Olağan Kongresi saat 10'da Körfez Tütünçiftlik Kongre Merkezi'nde başladı. 17 kişilik ilçe Yönetimi ile 47 kişilik il delegesinin belirleneceği kongrede 256 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığına Bozkurt Uslu, yardımcılıklarını ise Nalan İkiz ve Gürsel Cimşit seçildi.

Yapılan sayım sonrasında 211 delege oy kullandı. Geçersiz veya iptal olan oy yok, Mehmet Kaçar’ın beyaz listesi 136 oy, Gülseren Altunay Solmaz’ın yeşil listesi 75 oy aldı.

Kongrede ilk konuşmayı Bekir Yurdagül yaptı

Yurdagül konuşmasında,  “Cezaevinde milletvekillerimiz var ama konuşamıyoruz gündemimiz hükümetin Değerli iş adamı Rıza Sarraf'ın dağıttığı rüşvetler ve yapılan yolsuzluklar oldu 2019 seçimlerine hazırlanmamız lazım. Kişisel beklentilerimizin ötesinde asıl mesele olan Türkiye'nin geleceğini nasıl kurtarırız ona bakmalıyız sokaktaki referandumda bir araya gelen Hayır bileşenlerini tekrar bir araya getirerek ortak aday üzerinde uzlaşmaya çalışmalıyız eksiklerimizi görüp üzerine daha çok katkı yaparak 2019 yılında başarılı olacağız Hak hukuk yasak tanımayan faşist düşünceye son vereceğiz dedi.

Daha sonra söz alan ilçe eski başkanı Tuğman Kayalı, “Kesinlikle bir araya gelinmesini vurgulayarak 2019 seçimlerinde halkın TOKADI'NIN çok sert olacağına inanıyorum AK Parti'de genel başkanı yalan söylediğimi bile bile milletvekilleri bakanlar ve teşkilatları savunmaya geçiyorlar. Biz de aynı şey olsa belgeler sunulsa hemen önce bir arkamıza yaslanır ne oldu der ve ardından da genel başkanımızın gitmesi gerektiğini söyleriz

Genel Başkan izin aldığı kararları savunmalıyız delegeler mahallelerde en az ayda bir kez bir araya gelerek gündeme değerlendirmeli çalışmalar yapanlar seçim biter bitmez kazanan arkadaşımızın yanında yer alıp AK Parti ile nasıl başarılı bir mücadele içine gireriz bunu düşünmeliyiz” dedi.

Kongrenin iki adayın konuşmalarını yapıldığı bölümünde ilk sözü Gülseren Altunal aldı.

Ayağa kalk KÖRFEZ

Konuşmasında kürsüye çıkarken özür dileyerek başlayan Gülseren Altunay Solmaz,  “Mahalle delege listesi ve telefonları bize verilmediği için hepinize ulaşamadım özür dilerim. Bu seçim süreci CHP'nin demokratik yapısını yakışmadı. Liste verilmemesi aynı aileden iki üç kişinin yazılması bir hafta kala bilgisayarın çökmesi nedenleriyle daha önce düşündüğüm geçmişi bırakıp ılımlı konuşma sözümü tutamayacağım. Bu nedenle de yine özür dilerim söylediklerin hepsi belgeli ve ilgili yerlere verilecek köylerde yazılabilecek insan olmasına rağmen dışarıdan delege yazılması etik olmadığı burada size 5000 üye yapma sözü deyip bu yaşadıklarımın hiçbirini yapmamı söz veriyorum artık yeter ayağa kalk Körfez dedi.

Ben bireyleri konuşmayacağım

Daha sonra kürsüye çıkan İlçe Başkanı Mehmet Kaçar söylenen bu eleştirilerin doğru olmadığını kısa cümlelerle belirttikten sonra Güneş balçıkla sıvanmaz Kaçar'ı herkes tanıyor köyde iki kişiyi listeye yazmakla mı Başkan olacağım hadi git kızım olarak gördüğüm Gülseren Altına da kazanması halinde nöbeti devredeceğim.

Ben bireyleri konuşmayacağım bireyleri konuşan küçük kalır ülkeyi konuşacağım önümüzde son bir yol ayrımı var ve 2019’dan önce karşımıza çıkacaktır bir taraftan şerefli iş adamı dediklerine bugün siyah ajanı diye mal varlıklarına el koyuyorlar. Adam bülbül gibi ötüyor artık bu ülkede hırsızlık yolsuzluk sıradanlaştı. Bu zulüm ve baskı artacak bugün meclis için soruşturma belgesi verenler yarın il ve ilçe teşkilatları içinde verecekler soruşturmalar açılacak demokrasi için bir ara eve gelenlerle birlikte olacağız. Etnik mezhepsel Nitro milliyetçilikten uzak duracağız hiçbir faaliyette yer almayıp yalnızca delege seçimlerinde ben varım demekle Partili olunmuyor benim Gülseren arkadaşıma onun bana hepimizin de birbirimizi ihtiyacı var.” dedi

Haramiler HER YERDE

Kongrenin milletvekillerinin konuşmalarını ayrılan bölümünden ilk konuşmayı yapan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan bu Haramiler yalnızca mecliste değil her yerdeler Kocaeli'nde de var İl Başkanı milyon milyon faturalar kesiyor kimse konuşturmuyor.  Milli Savunma Bakanı döneminde terör örgütü darbe yaptı. Bizi suçluyorlar sormazlar mı sen neredeydin hangi görevdeydi senin atadıkları bu darbeyi yaptı demezler mi 2019 yılında sokağa çıkacağız ilçe seçimlerinde sonra il ve büyük kurultayı yapacağız. Demokrasiyi ülkemize sahip çıkmak için yola çıkacağız dedi.

OHAL Sopası

Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,  konuşmasında kadınların Siyasette daha fazla olmaları gerektiğini vurgulayarak, “ Siyasette daha çok var olmalıyız iktidarın baskısı ve faşist uygulamasıyla OHAL sopasıyla herkesi korkuttu.  Dönemde siyaset yapıyoruz bu nedenle Medeni cesaretinden dolayı bütün adaylarımızı tebrik ediyorum iktidarın politikalarıyla bugün adını duymadığımız küçücük bir ada Türkiye'nin geleceğini etkiliyor vergi cenneti ülkelere dolarları istif dediler bilmediğimiz adaları yol yapmışlar. Onlar meğersem büyük iş adamları yemiş daha bebekken gemiciklerle oynuyorlarmış. Ticaret yapıyorlardır Hadi oradan yerel seçimleri almadan geneli alamayız Bu nedenle 2019 yerel seçim Derin de bu bayrağı körfeze dikeceğiz başka yolu yok bu kentin bütçesiyle yeniden Kent kurulur ama 15 yıldır Hiçbir şey yapmadılar sadece ceplerini doldurdular ihale yolsuzlukları yanlışlıkları yaptılar yandaşlarını kovaladılar 2019'da bu kente onlardan kurtaracağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817