CHP’li 909 kişinin AKP’de üyeliği var!
 CHP İzmit İlçe Yönetimi, önceki akşam Selman Yıldırım başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Üye iletişim bilgilerinin güncellenmesi konusunun masaya yatırıldığı toplantıda açıklama yapan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen bir yazıyı okuyarak AKP’ye ateş püskürdü. Savcılıktan yazıya göre CHP üyesi 909 kişinin aynı zamanda AKP’ye de üye oldukları tespit edildiği için üyeliklerinin düşürüldüğünü söyleyen Yıldırım, üyelerinin yüzde 70’ine ulaştıklarını ancak hiçbirinin AKP’ye kesinlikle üye olmadıklarını öğrendiklerini belirtti.

GAYRİMEŞRU ÜYE YAPMIŞLAR

Yazıyı çok ciddiye alarak mahalle bazında çalışma yaptıklarını AKP üyeliklerinin gayrimeşru şekilde yapıldığını iddia eden Yıldırım, “Mesela bu yazıya göre Tavşantepe’de 145 üyemizin üyeliği düştü. Kesinlikle başka partili olmayacak yılların CHP’lileri bile listede var. Hepsine sorduk. Bazıları AKP’li bir yöneticinin okul aile birliği başkanı olduğu yönetimde yer aldığını ve tüm bilgilerini sadece oraya verdiğini, bazıları KOMEK kursuna gittiğini ve bilgilerini bu vesileyle verdiğini söyledi. AKP’liler suni gündem yaratmak için üye yapmışlar. AKP’lilerde her yöneticinin üye yapma kotası olduğunu biliyoruz. Sanırım bunu doldurmak için siyaseten ahlaki olmayan bir şekilde üye yapmışlar. Ama asla AKP’ye gidip üye olunmamış. 150 partilimiz hemen yeniden CHP’ye üye oldu. Üyeliklerini kaydedip genel merkeze yolladık” diye konuştu.

İSPAT ETSİN BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM

AKP’nin siyaseti basit bir noktaya düşürdüğünü, ilçe başkanı Ali Korkmaz’ın kendisine laf yetiştirene kadar önemli konularla ilgilenmesi gerektiğini de açıklayan Yıldırım, “Bizim sayemizde ilçe başkanı olduğunu hatırladı. Ama yalan beyanlarda bulunuyor. Şirintepe’de üç tanesi CHP ilçe delegesi olduğunu iddia ettiği 32 kişinin AKP’ye üye olduğunu iddia etmiş. Aslında o mahallede bile oturmayan Reyhan Sunar, Aykut Sunar ve Ali Çelik AKP’ye geçti. Onlarında hiç biri delege değil. Ali Korkmaz bir ilçe delegesinin AKP’ye geçtiğini ispatlasın ben ilçe başkanlığını bırakırım. Ali Korkmaz sadece sansasyon yaratmak istiyor. Çıkıp bana cevap vereceğine Yahyakaptan’da yapılmak istenen köprülü kavşak sorununu çözsün. Kentin trafik sorunu çözülmeden bunun yapılması yanlış” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

İktidar partisine insanların haberi olmadan üye yapılmasını yakıştıramadığını da sözlerine ekleyen Yıldırım, “Önümüzdeki hafta çalışmalarımızı tamamlayıp il başkanımızla beraber genel merkez düzeyinde bir araya geleceğiz. Çünkü bu çok ciddi bir sorun. Yaklaşık bin üyemizi ilgilendiren bir sorun. Çok ağır bir suç. Hem siyasi hem de ahlaki değil. Çalışmamız bittikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Vatandaşımıza Allah’tan sabır diliyorum. Biraz daha sabretsinler. CHP iktidarıyla kimse haberi olmadan başka partiye üye olmayacak” diye konuştu.   

KENT KONUT BATIYOR

Konuşmasında Kent Konut’ta yaşanan sıkıntılardan da bahsederek Kent Konut’un batmaya doğru gittiğini de belirten Yıldırım, “Ciddi endişelerimiz var. Kent Konut’tan ev alanlar ilerde ciddi sorunlarla karşı karşıya kalacaklar. Ev almak isteyen vatandaş her şeyini Kent Konut’a bağlıyor. Ama batan müteahhitler yüzünden bir türlü evlerini alamıyorlar. Yetkilileri uyarıyorum. Kent Konut batma yolunda ilerliyor. Vatandaşın mağdur edilmemesi için önlem alsınlar. Tüm bunlar yaşanırken Ali Korkmaz kalkıp 3 CHP’liyi AKP’li yaptım diye haber yapıyor. Korkmaz, önce temel sorunları çözsün. Bizim peşimize takılmış geliyor. Bundan mutlu olmam gerekir ama değilim” ifadesini kullandı.  

HEDEF YÜZDE 70”

İlçe başkanı olmadan önce İzmit ilçe üye sayısının 8 bin civarında olduğunu, 6 ay içinde bu sayıyı 10 bine çıkartmayı başardıklarını söyleyerek sözlerine son veren Yıldırım, “Toplu üye yapılacak mahalleler var. Ama Aralık ayında açacağımız mahalle irtibat bürolarıyla beraber tören yapacağız. Benim üye bazındaki hedefim kendi dönemim bitene kadar üye sayısını yüzde 70 arttırmak. Bu konuda başarılıyız. Mesela en kötü olduğumuz Yeşilova Mahallesi’nde 30 yaş altı 100 genç bize katılacak” dedi. 

kaynak: özgürkocaeli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817