Civelek, İsmail Özkar'ı Mahkum ettirdi
  AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek bir yerel gazetede aleyhinde çıkan iftira dolu haberle ilgilibasın açıklaması yaptı.

Gazete Tutanak adlı Gazetenin 26.06.2012-02.07.2012 tarihli nüshasında, İsmail Özkar’la yapılan bir röportaj yayınlanmış; söz konusu röportajda İsmail Özkar, hem şahsımı hem de onurlu yaşamıyla hepimize örnek olan babam İhsan Civelek’i hedef alan son derece çirkin, ağır ve haksız iddia ve isnatlarda bulunmuştu. Kişilik haklarımıza saldıran bu menfur iftiralara karşı, Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda Kocaeli     4. Asliye Hukuk Mahkemesinde 50.000 TL’lik manevi tazminat davası açtık.

Suç duyurumuza binaen Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İsmail Özkar hakkında Kocaeli 2.Asliye Ceza Mahkemesi, 2012/799 esas sayılı dosyayla “basın yoluyla hakaret” davası açılmıştır.

Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen bu dava; 29.03.2013 tarihinde sonuçlanmıştır. Yüce Mahkeme, SANIK sıfatıyla yargılanan İsmail Özkar’ın tarafımıza yönelttiği ithamların gerçek dışı olduğuna, kişilik haklarımıza saldırdığına ve hakaret suçu işlediğine hükmetmiştir. Yüce Mahkeme; SANIK İsmail Özkar’ı, TCK’nın 125 / 1 ve 2 numaralı maddeleri uyarınca, hem babam, hem de şahsımla ilgili ayrı ayrı iki mahkumiyete karar vermiştir.

Yüce Mahkemenin bu kararı ile İsmail Özkar’ın tarafıma ve babama yönelttiği çirkin ithamların iftira ve hakaretten ibaret olduğu adaletin hassas terazisi ile su yüzüne çıkmıştır. İsmail Özkar’ın üzerimize atmaya çalıştığı çamur, adaletin pak suyuyla yıkanmıştır. Adalet tecelli etmiş, hak yerini bulmuştur.

İsmail ÖZKAR’ın ‘müfteri’ olduğu Yüce Mahkemenin bu hükmüyle tescil edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817