ÇORBA ÇEŞMELERİNDE HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından ilki 22 Mayıs 20012 tarihinde faaliyete geçirilen ve daha sonra yoğun talep üzerine sayıları 7’ye çıkartılan çorba çeşmelerinde, hijyen ve temizliğe büyük önem verildiği açıklandı. Günde ortalama 7 bin kişinin yararlandığı çorba çeşmelerinde sık sık  hijyen ve temizlik denetimi yapıldığını söyleyen Belediye yetkilileri” 3 yılı aşkın zamandır faaliyette olan çorba çeşmelerinden şimdiye kadar tek bir şikayet gelmedi. Buna rağmen bizler gıda mühendisi kontrolünde çorbanın imalathanesi ve vatandaşa servis edilen yerde bile  sık sık denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımız çeşmelerden çorbalarını afiyetle içebilirler” dediler. Halen Sabri Yalım Parkı,

Doğu Kışla Gençlik Parkı girişi, Alikahya merkez, Kuruçeşme Merkez, Şirinevler Cami önü, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde (2 adet) bulunan çeşmelerden bir ay içinde 104 bin 615 kişinin faydalandığı kaydedildi. Çeşmelerden hafta için dönüşümlü olarak  ezo gelin, domates ve mercimek çorbaları servis ediliyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817