Cumhuriyete yürüdük

Yürüyüşe katılan vatandaşlar aileleri ile bayraklarını sallayarak Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.

HER KESİMDEN KATILIM

Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünü, Büyükşehir Belediyesi birbirinden önemli etkinliklerle kutluyor. İlk olarak Cumhuriyet Koşusu ile başlayan etkinlikler binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile devam etti. Antikkapı Restaurant önünde başlayan yürüyüşe AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek,  Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter yardımcıları, il protokolü, birçok sivil toplum kuruluşunun yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BU YÜRÜYÜŞ HEPİMİZİN

Ay yıldızlı bayrakların sallandığı yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bu yürüyüşün Kocaeli’nin yürüyüşü olduğunu dile getirerek” Cumhuriyetimizi yüz binlerce şehid vererek, savaş meydanlarında destanlar yazarak kazandık. 90 yıllık süre içinde ülkemiz dünyaya örnek olacak ülkeler arasına girdi. Ülkemizin kalkınmasında cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkmak her vatandaşımızın görevidir. Bu yürüyüş herkesin yürüyüşü, bu yürüyüşte hepimizin payı var.” dedi.  

 

İLELEBET YAŞAYACAK

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Cumhuriyet'in ilan edilişinin 90. yıldönümünü milletçe gurur ve coşku içerisinde kutladıklarını ifade ederek “Barış ve kardeşliğin sesini daha da yükselttiğimiz bugünlerde daima hatırlayacağımız aziz şehitlerimizin acılarını, kahraman gazilerimizin fedakârlıklarını da yüreğimizde ayrıca hissediyoruz. Bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz" şeklinde konuştu.

MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ise Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde ülkemizin dünyanın önde gelen ülkeler arasında olacağına inandığı bu doğrultuda hizmetlerinin sürdürüleceğini söyledi. Akçakoca Mehter Takımı, Büyükşehir Belediyesi Bandosunun marşları ile ay yıldızlı bayraklarını sallayan vatandaşlar yürüyüş öncesi muhteşem görüntüler oluşturdu. Başlangıç alanında ayrıca ay yıldızlı bayrağımızı taşıyan ve 90. Yıl kutlu olsun yazılı iki paramotor gösteri yaptı. Yürüyüş binlerce kişinin sahil boyunca 4 kilometre yürümesi ile son buldu. Vatandaşlar aileleri ile birlikte bayraklarını sallayarak yürüyüşe katılırken Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817