DAVUTOĞLU, “ÇAKALLARA MEYDANLARI BIRAKMAYIZ”
 Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof.Dr Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2013'ten 7 Haziran seçimine kadar olan süreyi değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Bu geçici bir hükümettir, tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım' diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz onlara, o çakallara bırakmayız bu meydanları" dedi.

TÜRKİYE’YE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTEDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kadın Kolları Başkanı Emine Zeybek ve İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan isimlerdi. Genişletilmiş 104. istişare toplantısında konuşma Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Prof.Dr Ahmet Davutoğlu, “Türkiye'nin yükselişinden sonra ülkeye bir fetret dönemi yaşatmak, mümkünse diz çöktürmek, mümkün değilse sendeletmek, sendelemesi mümkün değilse kafa karıştırmak ama mutlaka hızını kesmek isteyenlerin oldu” dedi. Başbakan Davutoğlu, "O günden bugüne neler yaşadık? Gezi olaylarında dimdik durduk; 17-25 Aralık olayları dimdik durduk. Kobani olayları ve paralelci çetelerin, teröristlerin iş birliği halinde bütün o çevrelerin, bizden rahatsız olan, Davos ruhundan, Gazze'ye olan desteğimizden Suriyeli gençlere, Mısırlı gençlere sahip çıkmamızdan rahatsız olan büyük koalisyonla mücadele ede ede 7 Haziran seçimlerine girdik" diye konuştu. 

AK PARTİ KADROLARI DİZ ÇÖKMEDİ

AK Parti kadrolarının diz çökmediğini, sendelemediğini ve kafalarının karıştırılamadığını vurgulayan Davutoğlu, "Yine bu çerçevede harekete geçenler, Ortadoğu'yu kana bulayanlar bizim bütün kardeşlik projelerimize bir zehir yumağı atabilmek için kardeşi kardeşe kırdırmak için harekete geçtiler. 7 Haziran seçimlerine bu psikoloji içinde girildi" değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra İslam ve doğu coğrafyasında, mazlum milletlerin gönüllerinde hala Türkiye'nin bulunduğunu, buralarda yaşayanların dillerinde hala AK Parti'ye dua olduğunu söyledi. "Çünkü onlar biliyorlar ki AK Parti ayaktaysa, AK Parti Türkiye'nin kaderini şekillendiriyorsa onlar için bir umut vardır. Biz bu ümitlerin söndürülmesine izin vermeyeceğiz" diyen Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerine işbirlikçilerle ve onların arkasındakilerle mücadeleyle girdiklerini belirtti. Buna rağmen seçimlerde, en yakın rakiplerine yüzde 16 fark atarak, yüzde 41'le halkın en çok teveccüh gösterdiği parti olmayı sürdürdüklerini anlatan Davutoğlu, 7 Haziran'daki balkon konuşmasında da sonrasında da sıklıkla "Halkımızın bize verdiği mesaj her şeyin üzerindedir" dediğini hatırlattı.

HALK BİZİ ÜLKEYİ YÖNETMEDE MÜKTEDİR GÖRDÜ

Halkın AK Partiye "Ben sizi Türkiye'yi yönetmeye muktedir bir kadro olarak görüyorum dediğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, “Ülke yönetme sorumluluğunu ve ülke bir tehdide düşerse ona deva olma sorumluluğunu sana yüklüyorum" dediğini ifade eden Davutoğlu, bu mesajı alıp, başlarının üzerine koyduklarını, 7 Haziran'dan bu yana da ülke yönetme sorumluluğu anlamında AK Parti kadrolarından tek bir fire söz konusu olmadığını kaydetti. Başbakan Davutoğlu, "Karşı karşıya kaldığımız büyük meydan okumalar önünde, 'Biz geçici bir hükümetiz, şu kararları alırsak sonu ne olur' diye düşünmedik. 3 terörist odak, 3 terörist grup aynı yerden talimat alırcasına 20 Temmuz ile 23 Temmuz arasında Türkiye Cumhuriyeti'ne, halkımıza, kardeşimize karşı saldırıya geçtiğinde, hiç tereddüt etmedik. 'Kardeşliğimizi koruyacağız, bize tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız' dedik ve en kapsamlı operasyonlara başladık" şeklinde konuştu. 

"Ülkeye hiçbir yönetim boşluğu hissettirmedik"

Ekonomide de küresel krize karşı tedbirler aldıklarını belirten Davutoğlu, "Ne güzel bir tablodur ki evvelsi gün 13,2 milyar Türk liralık 4,5 G ihalesi Türkiye'de gerçekleşti. Hani bir ümit 'Türkiye'de kriz çıkar diğer ülkeler gibi, Yunanistan gibi türbülans yaşanır da biz gelir AK Parti kadrolarından intikam alırız' diyen paralelciler ve diğerleri var ya, onlara rağmen biz diyoruz ki: Bu topraklardan güç alanlar, bu toprakları bereketlendirirler. Nerede ekonomik kriz olursa olsun, bu bereketli topraklarda biz onurlu bir şekilde yaşamaya devam ederiz" değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, bu azimle ülkeye hiçbir yönetim boşluğu hissettirmediklerini ve hissettirmeyeceklerini belirtti.

 

 

 

 

“HAREKETE GEÇTİLER, SALDIRILARA BAŞLADILAR”

Türkiye'nin terör belasıyla yeni karşılaşmadığını belirten Davutoğlu, çarpıcı birkaç örnek vermek istediğini söyledi. Terör örgütünün uzun bir aradan, 1999'dan sonra 1 Haziran 2004'te silahlı saldırılarına başladığını hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani AK Parti hükümete gelmiş, etrafı toparlamış. Kıbrıs müzakerelerini yapmışız, dünyada itibarımız artmış. Avrupa Birliği'nde müzakereleri başlatmanın eşiğine gelmişiz, birileri PKK'nın kulağına bir şey fısıldadı içeriden ve dışarıdan, biz bunu biliyoruz, 'Bu AK Parti'yi durdurmak lazım, en iyi maşa sensin.' Harekete geçtiler, saldırılara başladılar. Çünkü gördüler ki maya tutmuştu. AK Parti, Türkiye'yi derleyip toparlıyordu. 2002-2003'ten sonra 2004'te başladılar. Daha çarpıcısı 2007'de e-muhtıra ve arkasından yaşadığımız demokrasi depremleri karşısında AK Parti'nin sütunları dimdik sağlam durup da büyük bir oy ile yüzde 47'ye yaklaşan oyla 2007 seçimlerini kazandıktan sonra ülkede yeni bir hava oluşmuş, yeni bir anayasa yazımı başlamışken ve demokratikleşme ileri bir aşamaya gitmekteyken ve biz halkın seçeceği bir cumhurbaşkanının önünü açacak referanduma yürürken, aynı gün 21 Ekim 2007'de genel seçimlerden hemen sonra ve yeni anayasa çalışmaları esnasında Dağlıca saldırısını yapıp terörü tırmandırdılar" dedi. 7 Haziran seçimlerinden sonra da aynı şeyin olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran seçimlerinden sonra daha da ümitlendiler. Bu sefer, AK Parti tek başına iktidar değildi. Ülkede bir hükümet boşluğu olacağını varsaydılar" diye konuştu.

"Bütünleştirme, birleştirme siyaseti"

Son yüz yıldır Cumhuriyet tarihi boyunca iki farklı siyaset anlayışıyla karşı karşıya olunduğunu belirten Davutoğlu, bir 12 Eylül'deki gibi tek tipleştirenler, terör örgütü gibi ayrıştıranlar, bir de birleştirenler, kuşatanlar ve bütünleştirenler olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin bütünleştirme, birleştirme siyaseti yaptığını vurguladı. Bütün tehditlere karşı her zaman birlik, meşruiyet siyasetinin, uzlaşma kültürünün ve Anayasal çizginin temsilcisi olduklarını dile getiren Davutoğlu, "Ayaklanma çağrılarına karşı 'kamu düzeni' diyoruz. Çatışma ve şehit cenazelerine karşı 'kardeşlik ve barış' diyoruz. Bloklara karşı 'demokratik kültür ve rekabet' diyoruz. Şimdi işte buradan tekrar kongremize ve seçimlere giderken hep beraber, hep birlikte yeni bir siyasi çağrının sözcüsü olmak durumundayız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817