DERENİN SUYU BİNANIN ALTINA DOLUYOR

Apartman da oturanlar İSU’dan bir an önce önlem almasını isterken, yıkılma korkusuyla yaşamaya başladılar.

İddialara göre, Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi Fırtına Sokak’ta yaklaşık 9 ay önce bir akaryakıt şirketine ait boru hattında patlak meydana geldi. Patlak sonrasında akan yakıt dere suyuna karıştı ve büyük bir tehlike yaşandı.

Bu olay sonrasında akaryakıt şirketi yetkilileri ve İSU onarım yapıp, patlağı giderdikten sonra kazılan alanı kapattı ve asfalt döküldü.

Ancak, iddialara göre burada tam kapatma yapılamadı ve bu olay sonrasında derenin suyu kazılan yerden sızarak, bitişikte Numara 7’de yer alan 5 katlı binanın bodrumuna dolmaya başladı.

Apartman sakinleri, bir anda bodrum katında derinliği 1.5 metreyi bulan suyla karşılaşınca neye uğradıklarını şaşırdılar. Bunun üzerine bina sakinleri imza toplayıp, durumu anlatan dilekçeyi belediye ve Kaymakamlığa ilettiler. Körfez Belediyesi görevlileri olay yerinde inceleme yaptıktan sonra İSU’ya bilgi verdiler.

Ancak İSU’nun çalışma yapacaklarını söylemelerine rağmen aradan geçen zamanda önlem almaması üzerine bina sakinleri yıkım korkusuyla yaşamaya başladılar. Bina sakinleri adına açıklama yapan Yüksel Sarıtaş, belediyenin konuyla ilgilendiğini ama İSU’nun onarım yapmadığını belirterek, ‘’10 daireli binanın altında resmen 1.5 metrelik havuz var. Korku içinde yaşıyoruz, suyu boşaltamıyoruz temeli etkileyebilir zira devamlı sızma var. Binada kış aylarında sürekli soğuk ve rutubet yaşadık, temel demirlerinin çürümüş olmasından korkuyoruz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817