Derince 15 Temmuz’da Tek Yürek Oldu

Binler meydanı doldurdu

Derince Kent Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Vatan Nöbeti ve Şehitlerimizi Anma Programı’na Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Derince Garnizon Komutanı Kd. Deniz Albay Şenol Şahin, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Şirin, MHP İlçe Başkanı Zeki Omurca, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında başlayan programda vatandaşlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını dev ekrandan takip etti. Başkan Erdoğan’ın konuşmaları sonrasında Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duası okunan etkinliklerde 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesini anlatan belgesel gösterimleri yapıldı.

“Unutmayacağız, unutturmayacağız”

Programda meydanı dolduran vatandaşlara hitap eden Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Türkiye Cumhuriyeti Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülke olarak yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içerisinde vatan nöbetimize devam ediyoruz. 15 Temmuz gecesi yaşananları asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Millet olarak daima vatan hainlerine karşı dimdik ayakta duracağız. Hiçbir zaman onların ülkemizi ve milletimizi bölmelerine fırsat vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle bizler bir olduğumuz, birlik olduğumuz müddetçe tüm düşmanlarımıza diz çöktürmeye devam edeceğiz” dedi.

Şehitler dualarla anıldı

Başkan Bulut’un ardından konuşan Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 1. yıl dönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum. Halkımız hainlere gerekli cevapları vermiştir. Ülke ve millet olarak önemli bir mücadele içerisindeyiz. Devletimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde birçok mücadelenin içerisinde. Allah’a şükür ki bu mücadelelerimizden zaferlerle ayrılmaya devam ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından tüm şehitlerin ve 15 Temmuz 2016 gecesi vatanı savunmak için canlarını feda eden 251 şehidin anıldığı gecede Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim duası okundu. Vatandaşlara çeşitli ikramların yapıldığı program, ekranda yayımlanan 15 Temmuz belgeselleri ile devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817