DERİNCE'DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

Yunus Emre İlkokulu’nda etkinlikler

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası ülke genelinde olduğu gibi Derince’de de düzenlenen etkinlikte coşku ile kutlandı. Derince’deki kutlamaların bu yılki adresi Yavuz Sultan Mahallesi’nde yer alan Yunus Emre İlkokulu oldu. İlçedeki kutlamalara ev sahipliği yapan Yunus Emre İlkokulu’nun bahçesinde düzenlenen programa başta Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut olmak üzere ilçe protokolü ile veliler yoğun ilgi gösterdi.

Yaklaşık 24 bin öğrenci öğrenime başladı

Eğitim döneminin açılışı nedeniyle yapılan programda ilk konuşmayı Yunus Emre İlkokulu Müdürü Okan Gökçe yaptı. Konuşmasında 15 Temmuz sürecine vurgu yapan Gökçe, “Hepimiz artık çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmalıyız. Görevimiz onları geleceğe en iyi şekilde yetiştirmek” dedi. Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır ise konuşmasında eğitim noktasındaki rakamlara vurgu yaparak “Bugün itibariyle ilçemizde 91 eğitim kurumunda, bin 425 öğretmen ve 24 bin civarında öğrenci ile yeni eğitim-öğretim dönemine başlamış bulunmaktayız. Yeni eğitim döneminin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Başkan Bulut’tan eğitime tam destek

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise tüm eğitim camiasına başarılar dilediği konuşmasında şunları söyledi; “Bugün ilköğretim haftasının ilk günü. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin ilk zilini hep birlikte çalacağız. Sonuçta ülkemizin geleceği buradaki yavrularımızın eğitimi ile şekilleniyor. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkemizin geleceği de o denli parlak olacaktır. Bizler belediye olarak, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın bütün eksiklerini giderme noktasında gayret ediyoruz. 2016-2017 eğitim döneminde okullarımızın elde ettiği başarı hala hafızalarda. İnşallah bu başarı yeni dönemde de devam edecek.”

Satranç Salonu ve Çok Amaçlı Salon hizmete sunuldu

Programda son konuşmayı yapan Derince Kaymakamı Akın Yılmaz ise öğrencilere seslenerek “Geleceğin belediye başkanı, kaymakamı, valisi, cumhurbaşkanı sizler olacaksınız. Size düşen en büyük sorumluluk hayatı ciddiye alarak, derslerinizi günü gününe, sistematik bir şekilde öğrenmeniz olacak. Öğrendikçe mutlu olacaksınız, bu mutluluğun kaynağı ise öğretmen arkadaşlarımız sizlere veriyor. 2017-2018 eğitim öğretim döneminin başta Derince’miz olmak üzere tüm ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilerin sergilediği gösterilerle devam eden etkinlik protokolün sembolik olarak yeni eğitim döneminin açılış zilini çalması ile sona erdi. Törenin ardından Yunus Emre İlkokulu bünyesinde yapımı tamamlanan Satranç Salonu ve Çok Amaçlı Salon da açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817