Derince’de şehitler  dualarla anıldı

 

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 14. yıl dönümünde Derince’de düzenlenen anma töreninde binlerce kişi hep birlikte dua etti

 

Hep birlikte dua ettiler

Merkezi Gölcük olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 14. yılında deprem şehitlerini anma amacıyla Derince’de bir program düzenlendi. Derince Belediyesi ve Derince İlçe Müftülüğü’nün birlikte düzenlediği 17 Ağustos Marmara Depremi Anma Etkinliği, Çınarlı Mahallesi Deprem Şehitliği’nde gerçekleşti. Derince Belediyesi tarafından ilçenin çeşitli noktalarından kaldırılan servislerle 17 Ağustos Deprem Şehitliği`ne gelen vatandaşlar, asrın felaketiyle kaybettikleri yakınlarının mezarları başında dua etti.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler

Anma programında hafızlar Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okuyarak geceyi anlamlandırırken, İlçe Müftüsü Birol Nurlu ve Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar da yaptıkları konuşmalarla ölen yakınlara gereken saygının gösterilmesi gerektiğini belirttiler. Hep birlikte kılınan yatsı namazının ardından dualar edilirken duygu dolu anların yaşandığı ve eski acıların tekrar hatırlandığı anma programında vatandaşlara Derince Belediyesi tarafından çeşitli ikramlar da gerçekleştirildi.

    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817