DERİNCELİLER ECDADIN İZİNDE, BİLECİK YOLUNDA

Müracaatlar 25 Eylül’de başlıyor

Kültürel ve sosyal etkinliklere önem veren Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Osmanlı tarihinin en önemli merkezleri arasında yer alan Bilecik’e kültür gezilerinin başlayacağını müjdeledi. 3 kıtada 623 yıl hüküm süren Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı, milli ve manevi değerlerimizin beşiği konumundaki Bilecik’e düzenlenecek olan kültür gezileri kapsamında müracaatlar 25 Eylül Pazartesi günü itibarıyla alınmaya başlanacak. 18 yaşından büyüklerin katılabileceği bu organizasyona müracaat etmek isteyenler başvurularını nüfus kağıdı fotokopileriyle birlikte bizzat Derince Belediyesi Beyaz Masa birimine yapacak.

 

İlk kafile 2 Ekim’de yola çıkıyor

Yapılacak olan başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ilk kafile 2 Ekim Pazartesi günü Bilecik yolculuğuna çıkacak. Günde 45 kişinin katılacağı kültür gezileri ile bir aylık süreçte bin 350 Derinceli, Osmanlı tarihinin kalbi olan Bilecik’e seyahat edecek. Profesyonel rehber eşliğinde düzenlenecek olan kültür gezilerine katılacak Derinceliler, Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesi ve Yaşayan Şehir Müzesi’ni görme imkanı bulacak. Bir dönem Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Söğüt’ü de kapsayan kültür gezilerinde bu bölgede yer alan Ertuğrul Gazi Türbesi ve diğer tarihi yerler de ziyaret edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817