Derince'ye ikinci tünel
DERİNCE Belediye Başkanı Aziz Alemdar, ilçede yapılacak olan battı çıktı, kent meydanı, hamam projesi ve belediye tarafından hazırlanan Derince Tarihi kitabı hakkında bilgi verdi. Ayrıca 2014 yılında yapılacak seçimlerde ise yeniden belediye başkan aday adayı olduğunu söyleyen Alemdar, CHP’nin Derince’de kazanma şansının olmadığını, AKP’nin ise kimi aday gösterirse göstersin seçimleri kazanacağını kaydetti. Derince Harmantarla mevkiinde karayolları tarafından 25 milyon liraya yapılacak battı çıktı için ocak ayında ihale yapılacağını söyleyen Alemdar, 8-10 ay içinde battı-çıktının biteceğini kaydetti. Yeni hizmet binası için projelerinin hazır olduğunu ifade eden Alemdar, binanın kapalı otopark, kent meydanı, alışveriş merkezi ile 20 milyon liraya mal olacağını kaydetti.
 
ADAY ADAYIYIM
2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde partisinden yeniden aday adayı olacağını söyleyen Alemdar, 5 yılda en iyisini yapmak için çalıştığını ve verilen vaatleri yerine getirdiğini belirtti. Aday olma noktasında genel merkez, kamuoyu ve teşkilatın kararının önemli olduğuna dikkat çeken Alemdar, “Ben aday olmalıyım hesabına girmem. Aday olsam da olmasam da sevinirim. Benim gösterilmemem için bir neden göremiyorum” dedi.
 
CHP İKİNCİ OLUR
CHP’nin Derince’de iddialı olduğu açıklamalarının sorulması üzerine Alemdar, “En son ağustos ayında yapılan anketlerde biz 2009 seçimlerinde aldığımız oy oranının üzerinde olduğumuzu görüyoruz. Partimiz Derince’de beni aday gösterse de göstermese de seçimi alacaktır. CHP ancak burada ikinci olur” dedi. Tek hedefinin 5 yılını doldurarak ikinci dönem seçilmek olduğunu ifade eden Alemdar, “Tecrübelerimi ikinci döneme taşımak istiyorum” diye konuştu.
 
İLÇENİN TARİHİ KİTAPLAŞTIRILDI
Tarihi gar binasında yapılan restorasyon çalışmalarına değinen Alemdar, tarihi binaların küçük olanın önümüzdeki hafta, büyük olanın ise 1-2 ay içinde biteceğini kaydetti. El işçiliği nedeni ile projenin uzun sürdüğünü söyleyen Alemdar, binaların ağırlıklı olarak kültür çalışmalarında kullanılması için çalışma yapıldığını belirtti. Derince Tarihi’ni tarihçi Volkan Şener ile yaptıkları çalışma ile bir kitapta topladıklarını ifade eden Alemdar, “470 sayfadan oluşan kitap ile iyi bir arşiv elde ettik” dedi.
 
BATTI-ÇIKTI 10 AYDA BİTECEK
Harmantarla mevkiinde yapılacak olan battı-çıktı için projenin tamamlandığını ve ocak ayında karayollarının ihaleye çıkacağını ifade eden Alemdar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yaptığı bütçe aktarımı ile projenin yapılacağını kaydetti. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak projenin 8-10 ay arasında bitirileceğini söyleyen Alemdar, “Karayolları bölgedeki tüm ışıkları kaldırmayı hedefliyor” dedi. Kipa’nın arkasında bulunan ve TOKİ tarafından yapılan Endüstri Meslek Lisesi’nin de önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişeceğini söyleyen Alemdar, üç okul binasının kaba inşaatının yüzde 80’nin bittiğini kaydetti.
 
HİZMET BİNASI YAPILACAK
Harmantarla’da yapılacak olan belediye binası için ocak ayında ihaleye çıkacaklarını ve 2 yıl içerisinde bitirmeyi amaçladıklarını dile getiren Alemdar, “Maliyeti 20 milyon lira olan bu binayı Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapıyoruz. Seçime kadar kaba inşaatını bitirmeyi planlıyoruz” dedi. 2013 yılı vizyon projelerinden birinin Derince merkezde yapılacak kent meydanı projesi olduğunu dile getirerek 5 ay içinde yapılacak hamam projesine de değinen Alemdar, “Denizciler Caddesi üzerinde Cuma Pazarı’nın kurulduğu yer Kırım Meydanı olacak. Altında katlı otopark olacak meydanla birlikte sinema merkezi, düğün salonu yapılacak. Belediye binası da yeniden giydirilecek” dedi.
 
5 YILDIZLI OTEL OLACAK
Harikalar Sahili’nin 2. etabının bulunduğu bölgede 16 dönümlük alanın otel için ayrıldığını ifade eden Alemdar, “20 dönüm yer daha var. 4 yıldızlı otel için asla vermeyiz. Mutlaka beş yıldızlı otel olacak. Şu an bir proje yok ama soranlar artmaya başladı. Yakın zamanda mutlaka bir adım atılır” dedi. Derince’de bu zamana kadar 10 milyon liralık kamulaştırma yaptıklarını açıklayan Alemdar, Derince’nin hem sağlık hem de turizm şehri olma yolunda ilerlediğini bundan sonraki projelerin de bu doğrultuda ilerleyeceğini belirtti.
 
BHC’LER RAHATSIZ EDİYOR
En büyük hayalinin Yenikent’ten Çenedağ’ın tepesine kadar teleferik yapmak ve Kaşkaldere’ye denizden su getirmek olduğunu kaydeden Alemdar, ayrıca biri sahilde diğeri ise Yenikent’te olmak üzere 2 aquapark yapmak istediğini ifade etti. İlçedeki BHC’lerin kendisini çok rahatsız ettiğini ancak belediye olarak yapabileceği bir şey olmadığını söyleyen Alemdar, “Yılda 3-5 kamyon gidiyor. 8-10 yıl içinde tamamı bitmiş olur. Yakından takip ediyorum” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817