DERNEKLERE ORTAK KULLANIM ALANI
 Serhat İlleri ev sahipliği yaptı

Derince Kent Konseyi her ay ilçedeki bir dernekte toplantı düzenleyerek sivil toplum örgütleriyle birlikte değerlendirmede bulunuyor. Geçtiğimiz ay Marmara Mardinliler Derneği’nde gerçekleşen organizasyonun bu ayki ev sahibi Serhat İlleri Derneği oldu. Toplantıya İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo ve konsey yöneticileri, ilçedeki dernek başkanları ve yöneticileri ile mahalle muhtarları büyük ilgi gösterdi. Programda Serhat İlleri Derneği Başkanı Necdet Karataş ve yönetimi davetlilere yöresel lezzetlerden oluşan ikramlarda bulundu.

 

“Güzel bir merkez oluşturulacak”

Serhat İlleri Dernek binasında düzenlenen toplantıda İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım, Kent Konseyi Başkanı Hasan Malo ve Serhat İlleri Derneği Başkanı Necdet Karataş birer selamlama konuşması yaptılar. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut daha sonra konuklara sinevizyon gösterimi eşliğinde yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Toylar yolu üzerinde bulunan alanda projelendirilen çalışma ile ilgili bilgi veren Başkan Bulut, “Kadırga Mesire alanı olarak bilinen alanda kompleks bir yapıyı halkımızın hizmetine sunacağız. Adını Emine Erdoğan Mesire Alanı ve Botanik Bahçesi olarak belirlediğimiz proje içerisinde spor sahaları, yaşlı bakım evi, botanik bahçesi ve derneklerimizin şenliklerini yapabileceği alanla birlikte güzel bir merkez oluşturacağız” dedi.

 

“Mahallelerimizi birbirine bağladık”

Kapalı Yüzme Havuzu, Viyadük Projesi, 20 Metrelik Alternatif Yol, Kent Meydanı Düzenlemesi, Göndere Çekilen Şanlı Tarihimiz, Şehitlik Anıtı Restorasyonu, Yenikent Sporcu Fabrikası projelerini davetlilere anlatan Başkan Bulut, “ Kapalı Yüzme Havuzu projemizin kaba inşaatı tamamlandı. Kocaeli’ye ve ilçemize hizmet edecek bir tesis inşa ediyoruz. Ayrıca Viyadük ve 20 Metrelik Alternatif Yol projesiyle birlikte mahallelerimizi birbirine bağladık. Kent Meydanı Düzenlemesi, Göndere Çekilen Şanlı Tarihimiz, Şehitlik Anıtı Restorasyonu gibi projelerimizi de halkımızın hizmetine sunduk. Yenikent’te kaba inşaatı tamamlanan ve dış cephesi yapılan Sporcu Fabrikası’nın da yakın zaman içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız” dedi.

 

Gençlik Merkezi’nin temelleri atıldı

Fatih Mahallesi Ertuğrul Gazi Bulvarı üzerinde yapımı devam eden Gençlik Merkezi içerisinde gençlerin birçok çalışmaya imza atabileceğini belirten Başkan Bulut, “Fatih Mahallesi’nde Çenesuyu Fabrikası’na yakın bir alan içerisinde Gençlik Merkezi’nin inşa çalışmaları başladı. Temelleri atılan projemizle birlikte gençlerimiz burada birçok önemli projeye imza atacaktır. Yelken Kafe ve Kültür Merkezi’nin de projelendirme çalışmaları tamamlandı. Bu projemizin de ihalesi yapılarak ilerleyen süreç içerisinde temellerini atacağız. Bunun yanın da İshakçılar’da da iki önemli projeye imza atacağız. Bu bölgedeki ilk çalışmamız olan Kültür Merkezi’nin temelleri atıldı. Ayrıca projelendirme çalışması tamamlanan spor sahasını da yine İshakçılar’da hizmete açmayı planlıyoruz” diyerek görüşlerini aktardı.

 

“Derince cazibe merkezi olacak”

Kapalı Çarşı, Kültür Merkezi ve Kapalı Otopark, Yeniket Kapalı Pazar, Yenikent Hoca Ahmet Yesevi Camii, Yenikent Spor Kompleksi, Mahalle Konakları, Dumlupınar Spor ve Yaşam Alanı, Otoban Bağlantı Yolu ve Liman Entegrasyonu, Sanayi Sitesi gibi önemli çalışmaları hizmete sunacaklarını söyleyen Başkan Bulut, “Derince’mizi cazibe merkezi haline getirebilmek ve örnek bir ilçe olabilmesi için gayret gösteriyoruz. İmkanlar dahilinde yaşadığımız kente daha fazla hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce de söyledim Belediye Başkanı bir modacı gibidir. Geçtiğimiz dönemde Harikalar Sahili, Battı-çıktı, Merkez Camii ve Kent Meydanı, spor salonu, spor sahaları gibi önemli çalışmalara imza attık. Göreve geldiğimiz ikinci dönemimizde de bu projeleri halkımızın hizmetine sunacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817