DOĞAN, BİR VE BERABER OLALIM
 Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Hasan Sağındık ve Yesevi Sanat Topluluğu sahne aldı.

 

TÜRKLER MÜSLÜMAN OLUNCA MÜSLÜMANLIK DAHA DA GELİŞTİ

 

Etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan  “Türklerin Müslüman olmasıyla birlikte İslamiyet’in dünyanın her yerine yayılmasında yaşanan güçlükleri hepimizi çok iyi biliyoruz. Türkler Müslüman olduktan sonra İslam medeniyetinin gelişmesi ve yayılması için büyük gayret göstermişlerdir. Türklerin İslam anlayışının oluşmasında pek çok kişinin etkisi olmuştur. Bu kişiler aynı zamanda Türk İslam toplumlarının din, kültür ve manevi önderleri de olmuşlardır. Bugün burada, bugünlere gelmemiz, İslam’ın yayılmasına büyük katkıları olan  Hoca Ahmet Yesevi’yi anmak amacıyla bir araya geldik. Biryandan Ahmet Yesevi Hocamızı anarken diğer yandan da Türk kimliğinin derinliğini paylaşıyoruz” diyerek Kazakistan’daki türbesine ve kendisinin adının verildiği Üniversiteyi ziyaret etme şansını bulduğunu söyledi.

 

DOĞAN, BİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

 

Konuşmasında ülkemizde yaşanan olaylara da değinen Doğan “ülkemizin Güneydoğu bölgesinde verilen bir mücadele ve şehitlerimiz var, onları minnet ve rahmetle anıyoruz. 1071 Malazgirt Savaşı aslında Haçlı seferlerinin Türkleri, Müslümanları durdurma hareketiydi. Bu amaçla buralara kadar geldiler ama başaramadılar. Bu amaçla tarihin her aşamasında bize saldırdılar. Hepsinin amacı da Anadolu’yu Türklerin elinden almaktı. Başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz büyük mücadeleler veriyorlar, silahlı kuvvetlerimiz tek tek hepsini ülkemizden temizliyor. Bu mücadelede bize de önemli görevler düşüyor. Amaçlarına ulaşamamaları için daha çok çalışmamız ve daha çok birlik içinde olmamız gerekiyor.  Bir olalım, birlik olalım birbirimizin canı ciğeri olalım ”şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817