Doğan, Türk Milletinin İradesine Kastedenler, Her Zaman Yenilmeye Mahkûmdur

 

15 Temmuz gecesinin Türk milletinin ülkemizin birlik, beraberlik ve geleceğine kasteden hainlere karşı destanlaşan bir mücadelesi olduğunu belirten Başkan Doğan  “o gece yaşadıklarımız canımızı çok acıttı. Bizim askerimiz dediğimiz, üniformayı giymiş, bizim silahlarımızı, tankımızı, tüfeğimizi elinde tutan bu hainler, bizim vatandaşlarımıza saldırıp onları şehit ettiler. Hain girişimde; bayrak, vatan, ezan dendiği zaman hep birlikte omuz omuza, gönül gönülle hareket ederek, alçaklara dünyayı dar ederiz mesajını tüm dünyaya verdik.

 

15 Temmuz’da Türk milleti kadınıyla, erkeğiyle, genciyle büyük bir destan yazdı. Darbe teşebbüsü sırasında millet olarak gösterdiğimiz duruş ile Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Dünyada eşi benzeri olmayan hain darbe girişiminde Türk milleti 7’den 70’e bayrak, vatan, millet aşkıyla göğsünü siper etti. Şehitler verdik ama vatanımızı hainlere teslim etmedik. Türk milleti olarak “irade bizimdir” diyerek hem hainlere, hem de bütün dünyaya en güzel dersi verdik.

 

Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için daha çok çalışıp mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

 

15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize ve aziz milletimizin yüce iradesine karşı yapılan hain kalkışmayı bir kez daha lanetliyoruz. Bu kalkışmada ülkemizin geleceği için şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Türk milletinin iradesine kastedenler, milletimizin iradesine yenilmeye mahkûmdur” dedi.

 

İZMİT’TE 15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

 

 İzmit Belediyesi tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için şehrin dört bir noktasında temalı parklar ve anıtlar yapılarak etkinlikler düzenlendi.

 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANIT PARKI ANITI

 

Topçular Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı’nda, darbe girişiminin yıldönümünde açılan Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı’nda o geceye damga vuran 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Genelkurmay Başkanlığı binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi gibi pek çok obje yer alıyor.

 

15 TEMMUZ ZAMAN KAPSÜLÜ

 

Açılışı yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıt Parkı'na gelecek nesillere aktarılmak amacıyla 50 yıl sonra açılmak üzere, içerisinde 15 Temmuz sürecini anlatan materyaller konulduğu 'Zaman Kapsülü' gömüldü.

 

 

 

ŞEHİT MUHTAR METE SERTBAŞ PARKI

 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Acıbadem’de demokrasiye sahip çıkarken, şehit edilen 2 çocuk babası muhtar Mete Sertbaş’ın adının yaşatılacağı park Orhan Mahallesi’nde yapıldı. Eşinin ve çocuklarının da katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Şehit Muhtar Mete Sertbaş Parkı’nda, kamelyalar, yürüyüş yolları, 2 adet çocuk oyun alanı, fitnes alanı, 3 adet bitki takı yer alıyor.

 

DEMOKRASİ ŞEHİDİ EROL OLÇOK KÜLTÜR MERKEZİ

 

Fetö'cü hainler tarafından yapmaya çalışılan darbe girişimine tepki amacıyla gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit olan reklamcı Erol Olçok'un adı İzmit Belediyesi tarafından yapılan kültür merkezine verildi.

 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANITI

 

Cumhuriyet Çocuk Parkı’nda yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı ile o hain girişim ve halkımızın vermiş olduğu mücadele simgelendi. Ülkemizin tanınmış seramik sanatçısı Cahide Erel tarafından yapılan 20 ton ağırlığında ve 10 metre uzunluğunda ki anıtın üstündeki insan siluetleri bir amaç uğrunda tek olmayı ifade ediyor.

 

15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ

 

İhlas Haber Ajansı ve İzmit Belediyesi işbirliğinde hazırlanan fotoğraf sergisi ile hain darbe girişimi sırasında Türk halkının darbecilere karşı verdiği mücadeleyi anlatan fotoğraflar Kocaeli halkıyla buluşturuldu.

 

Belediyemizle ilgili bütün haberleri www.izmit.bel.tr internet adresimizden takip edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817