DOĞAN’DAN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ DAHA
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Sokak hayvanlarıyla ilgili bir örnek davranışı daha gerçekleştirerek bir sokak köpeğini sahiplendi.

 

Şehrimizde son zamanlarda sıkça rastlanan sokak hayvanları sorununa karşı İzmit Belediyesi titizlikle çalışmalarını yürütürken Başkan Doğan da konuya vermiş olduğu önemi her fırsatta dile getirmektedir. İzmit Belediyesi tarafından kurulan bir ekiple sahipsiz, yaralı veya saldırgan sokak hayvanları toplamakta, toplanan küpesiz hayvanların gerekli kontrolleri, aşıları ve tedavisi yapıldıktan sonra ilgili yasa gereği tekrar alındıkları doğal yaşam alanlarına geri bırakılmaktadır. Ancak yapılan bu uygulama özellikle sokak köpekleriyle yaşanan sorunları önüne geçememektedir.

 

VATANDAŞLARA BÜYÜK GÖREV

 

Sokak hayvanlarıyla yaşanan sorunların sadece onları toplama ile çözülemeyeceğini ve doğada tüm canlıların yaşam haklarının olduğunu dile getiren Başkan Doğan vatandaşların da bu konuda hassasiyet göstermelerini, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesi ile soruna büyük ölçüde çözüm bulunabileceğini belirtti. Bu uygulamaya örnek olacak bir hareketle Doğan, sahipsiz bir sokak hayvanı sahiplenerek yaşanan bu sorunun çözümü için önemli bir adım attı. Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evinden sahiplendirilen köpek, aşı karnesiyle beraber Başkan Doğan’ın kızlarına teslim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817