Dünya CBS Günü kutlandı
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri(CBS) Günü’nü kentin değişik birimlerinin personellerinin katıldığı bir törenle kutladı. Sırrı Paşa Konağı’nda gerçekleşen kutlamada CBS’nin çağın vazgeçilmez bir öğesi olduğu aktarıldı.

 

SIRRI PAŞA KONAĞINDA

Büyükşehir Belediyesi her yıl Kasım Ayının 3. Çarşamba tüm günü dünya ile beraber kutlanan CBS günü etkinliğini Sırrı Paşa Konağı’nda gerçekleştirdi. Programa Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, Büyükşehir CBS birimi ve çalışanları ile yine Kocaeli’nin birçok kurum ve kuruluşundan gelen personeller katıldı.

 

CBS’NİN KAZANDIRDIKLARI

Coğrafi Bilgi Sistemlerinin öneminden bahseden Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bayram Çolakoğlu, CBS’nin hayatın her alanında kullanılmaya başlandığını ve vatandaşların, kurum ve kuruluşların bu veriler ışığında yaşam standartlarının arttığına değindi. Eskiden çok fazla zaman harcanarak elde edilen bilginin veya hizmetin CBS sayesinde çok kısa bir zamanda elde edildiğini ifade edem Çolakoğlu, bu yapının oluşmasında tüm kurum ve kuruluşların ortak çalışmasının gerektiğinin altını çizdi.

 

PASTA KESİLDİ

CBS Gününe katılan konuklar etkinlik kapsamında Sırrı Paşa Konağı’nı da gezme fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden gün yüzüne çıkarılan tarihi konağı rehber eşliğinde dolaşan konuklar daha sonra CBS günü için hazırlanan pastayı kesti. Konuklar etkinliğin sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

CBS NEDİR?

CBS sözel veri üzerine bina edilen mekansal özellikler sayesinde pratikte karşılaşılan problemlerin belirlenmesi, analiz edilmesi ve çözülmesine olanak sağlayan bir teknolojidir. Söz konusu bu teknolojinin anahtar kelimesi olan Coğrafya ise esasında mekansal olan ya da diğer deyişle dünya üzerindeki bir konumla ilişkilendirilmiş olan anlamında kullanılmaktadır. Mekansal veri ile birlikte kullanılan sözel veri, mekansal bir objeye iliştirilen özellikler olarak ifade edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817