Efe, :  “Körfez’in Ticari Haritasını hazırlayacağız”
 KTO, Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya’yı Ağırladı

Körfez Ticaret Odası (KTO) Haziran ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Güngör Ayhan’ın başkanlığında Oda meclis salonunda gerçekleştirildi.

KTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıyı Güngör Ayhan yönetirken Rıfat Bekir Bekiroğlu, Bilal Atak ve Hamza Küpeli yardımcılıklarını yaptı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe Haziran ayı meclis toplantısında ay içerisinde gerçekleşen faaliyetler hakkında sunum yapmasından sonra, son dönemde yaşanan olaylara ilişkin sağduyu göterilmesi gerektiği yönünde açıklamada bulunduktan sonra, “İstanbul’dan başlayarak, son günlerde birçok ilimize yayılan olayları dikkatle izliyoruz. Vatandaşlarımızın hukuk kuralları çerçevesinde taleplerini dile getirmesi, en tabii vatandaşlık hakkıdır.  Ülke olarak, tüm dünya sorunlarla boğuşurken, huzura ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var iken ülkemizin durumu iyiye giderken, ülkenin kredi notlarının artırıldığı bir dönemde ülkemiz için sağlıklı olmadığını düşünüyoruz.” dedi.

Efe, “Körfez’in Ticari Haritasını hazırlayacağız”

Seçim sürecinden sonra çalışmalarına kaldıkları yerden daha da dinamik bir şekilde devam ettikleri belirten Başkan Efe, Marmara Kalkınma Ajansı’nın doğrudan destek faaliyelerinden yararlanarak Körfez ilçenin ticari haritasını hazırlayarak Türkiye’de bir ilke imza atmak istediklerini belirterek bunun için gerekli olan projeleri de hazırlayacaklarını belirtti.

Meclis toplantısı devamında son dönedeki ekonomik gelişmeleri değerlendiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe ekonomiye yönelik şu açıklamalar bulundu, “Geçtiğimiz 10 yıl birçok alanda olduğu gibi Türkiye’nin “Dünya sahnesinde artık ben de varım” dediği bir dönem oldu. Özellikle ekonomik açıdan bir başarı hikayesi yazdık.  Türkiye 2002-2012 yıllarında ortalama % 5 oranında büyüdü. Bu büyüme oranı çok önemli; çünkü bu 10 sene içinde 2008 yılında yaşanan bir küresel kriz var. Buna rağmen, 2001 yılındaki kriz sonrasında çıkardığımız dersler ve uygulanan doğru parasal ve mali politikalar sonucunda, önceki krizlerden farklı olarak IMF desteğine gerek kalmadan herhangi bir döviz kuru krizi yaşamadık, faiz ve enflasyon oranları da tek rakamlı hanelere indi.  IMF ye olan borç da kapandı. Ekonomimizin ne kadar sağlam ayaklar üzerine kurulu olduğunu gösteren çok önemli bir noktadır.”

 

Komiteler Müşterek Toplantısında Kocaeli İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya Sunum Yaptı

Haziran ayı meclis toplantısı sonrasında, 5174 sayılı TOBB Kanununa bağlı olarak yayımlanan Oda Muamelat Yönetmeliği’nin 26.maddesi gereği, Meslek Komitelerinin tamamı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de katılımlarıyla komiteler müşterek toplantısına geçildi.  “Tüketiciye Yapılan Satışlarda Karşılaşın Zorluklar” gündem maddesinin görüşüldüğü müşterek toplantıda, iş dünyasını yakından ilgilendiren bu konu hakkında Kocaeli İl Ticaret Müdürü Sayın Veysi Uzunkaya Oda üyelerine detaylı bir sunum yaptı. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817