ENGELSİZ LİDERLER ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

            Engelsiz Yaşam Liderlik Atölyesi faaliyetleri kapsamında liderler ve öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşmalarını hedefleyen buluşmaya Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Nesrin Atar ile Gülen Yüzler Dikim Atölyesi Birim Sorumlusu Ayşe Nalçık’ta eşlik etti. Engelsiz Liderler Okul Müdürü Soner Atalay tarafından karşılandı ve yemekhane de öğrenciler ile bir araya geldiler. Program, liderliğin ne olduğu ve hayatı nasıl değiştirdiği konusu üzerine söyleşi şeklinde gerçekleşti.

            Liderliği, sevmek, kabullenmek, empati kurmak, karşısındaki dinlemeyi öğrenmek, hayata pozitif açıdan bakabilmek, belirlenen hedeflerin yanında mutlaka bir B planına sahip olmak gibi ana başlıklar üzerinden değerlendiren engelsiz bireylere ayrıca öğrenciler tarafından yöneltilen ilginç sorular da oldu. Engelsiz Yaşam Liderlik Atölyesi çalışmalarının geribildirimlerini öğrenciler ile paylaşan engelsiz bireyler de öğrencilere çeşitli sorular sorarak, onların bakış açıları hakkında bilgi edindiler.

            Programda söz alan Okul Müdürü Soner Atalay, Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Atar’a teşekkür ederek, öğrenciler ve engelsiz liderler arasında gerçekleşen söz konusu söyleşiye vesile oldukları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Atalay,  engelleri kaldırmanın ya da yok saymanın öncelikli amacının kaynaşmayı sağlamak olduğuna dikkat çekerek, ne kadar doğru bir iş yapıldığını vurguladı ve engelsiz liderleri gönülden tebrik ettiğini söyledi. 

            Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar sözlerine engelsiz bir dünya temennisinde bulunarak başladı. Liderlik eğitimleri hakkında da görüş bildiren Atar, engelsiz liderlerin aldıkları eğitimler sonunda hayata bakış açılarının ciddi şekilde değiştiğini, daha ılımlı daha pozitif olduklarına dikkat çekti. Böylesi pozitif geribildirimlerin yaptıkları işe olan inanç ve saygıyı kat ve kat artırdığını söyleyen Başkan Atar, engelleri kaldırmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

            Başkan Atar ayrıca, 8 Aralık 2017 Cuma Günü 19:00’da İzmit Ramada Plaza Otel’de gerçekleşecek Engelsiz Yaşam Liderlik Atölyesi Sertifika Töreni hakkında bilgi vererek, herkesi programa davet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817