ERDOĞAN: PKK'YA  KAYNAK AKTARDILAR
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'de muhtarlarla buluşmasında açıklama yaptı.

Edoğan'ın konuşmasından satır başları;

1 Kasım lerinde oy kullanan ve geleceği hakkında tercihte bulunan tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Katılımın fazla olması halkın iradesine sahip çıktığını da göstermektedir.

"SİYASET MÜHENDİSLİĞİ PROJELERİ PARTİLERE VE MİLLETE ADETA DAYATILMAYA ÇALIŞILDI"

Yüzde 60'lık blok söylemiyle başlayan, rövanşist anlayışla tırmandıran söylemler Türkiye'yi zorlu bir imtihanla baş baka bıraktı. Masa başında tasarlanan suni ve hayata geçirilmesi mümkün olmayan siyaset mühendisliği projeleri partilere ve millete adeta dayatılmaya çalışıldı. Bölücü terör örgütü ve sırtını ona dayadığını açıkça ifade eden bir parti, Türkiye'yi yeniden kanın gözyaşının hakim olduğu günlere dönmek için var gücüyle çalıştı.

HENDEK AÇIP KAPATARAK PKK'YA KAYNAK AKTARDILAR

Sokaklara hendek kazılması ihanettir. Bu hendekler güvenlik güçlerinin oralara girmesini engellemek ve vatandaşın hayatını zorlaştırmak için açıldı. Ne ile açıldı bu hendekler malum partinin belediyesinin iş makineleri ile yine kapatmak için yandaş özel şirketlere verildi ve böylece terör örgütüne kaynak aktardılar.

Karmaşık süreçler milletimizi çok yıprattı. Yalanın, kibrin, uzlaşmzlığın, terbiyesizliğin her türlüsünün yaşandığı bu süreç milletimizi yordu.Yurt dışında da organizeler yaptılar. Merkel'in ülkemize gelmemesi için çağrı yaptılar.

"BEŞTEPE'NİN YOLUNU BİLMEYENLERLE YOLA GİDİLİR Mİ?"

Milletimin menfaati neyi gerektiriyorsa onu korumak zorundayım. Cumhurbaşkanı olarak Meclis çatısı altında bir koalisyon hükümeti kurulamaması üzerine, anayasanın bana verdiği yetkiye dayanarak Türkiye'yi yeniden seçime götürdüm. Şöyledir böyledir, cumhurbaşkanı taraf tutuyor, bilmem ne falan. Ben muhtarlarımıza bir şey söyledim. Beştepe'nin yolunu bilmeyenlerle yola gidilir mi? Biz bugüne kadar tüm sorunlarımızın çözüm adresi olarak milleti, milli iradeyi gören bir anlayışa sahibiz. Çözümün içerde ve dışardaki güç odaklarında, terörde, kaosta değil millette aranmasını istedik. Bak hemen anında milletin iradesi tecelli etti, işi bitirdi. 

Hamd olsun milletimiz bizi mahcup etmedi. Bir kez daha kendisine olan güvenimizi itimadımızı teyit etti. Biz milletin tercihlerine hep saygı gösterdik, bundan sonra da devam edeceğiz. Türkiye Gezi olaylarıyla ilk kıvılcımı çakılan, 17-25 Aralık darbe girişimiyle bir adım öteye taşınan, bölücü terörle daha da tırmandırılan zor bir dönemi artık geride bırakıyor. Tüm zamanımızı enerjimizi 2023 hedeflerimize, bölgedeki sorunların çözümüne, büyük ve güçlü yeni Türkiye vizyonumuza tekzif edeceğiz. 

"MİLLETİMİZ 1 KASIM'DA BEN KOALİSYON İSTEMİYORUM MESAJI VERDİ"

Uzlaşmaya varmak yerine kendi hesapları doğrultusunda hareket eden partilere, milletimiz bu politikaları onaylamadığını gösterdi. Tabi bu iş burada bitmedi, bitmez. Milletimiz 1 Kasım'da ben koalisyon istemiyorum mesajını verdi. Yine milletimiz, terör örgütlerinin yöntemlerini benimseyenlere bu yolun yanlış olduğunu ifade etti. Taşkınlıklara yönelenler milletimiz tarafından bir kez daha seçim sandığı marifetiyle ikaz edildi, uyarıldı. Bundan daha güzel yol olur mu? Silahlarla değil, yolları kazmakla değil. 

Ben tarafım milletimden tarafım. Allah'a çok şükür ki bizi mahçup etmedi.

Ben Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Türküm de ama Kürtçülük, Türkçülük yapma.

Güneydoğu'ya yaptığımız yatırım Cumhuriyet tarhinde bile yapılmadı.

BAŞBAKAN YENİ ANAYASA KONUSUNDA MUHALEFET İLE GÖRÜŞECEK

Tabi 1 Kasım'ın en önemli mesajlarından biri de Türkiye'nin bir an önce yeni anayasa meselesi çözmesi gerektiğidir. Bunu millet bekliyor değil mi? Daha önceki yeni anayasa çalışmalarında, başbakandım o zaman ben diğer komisyonların oluştuğu gibi değil, biz sayımızın gerektiği kadar komisyon üyeliği istemiyoruz. Dört partinin dördü de üçer üye versin o çalışmayı yapalım. O zamanlar bizim sayımız 330'a yakındı, muhalefetin sayısı 220'ydi. Onlar 9 partimiz 3 üye ile temsil edildi. 

Hepsi masadan kaçtı ve işi bitiremedik. Hatta belli mesafe alındı. Dedik bunları kanunlaştıralım, bunda da kaçtılar. Temenni ederim ki yeni dönemde bu yeni anayasa hazırlıklarına katkı vermekten çekinmezler, bunu beraber masaya oturmak suretiyle hallederler. Engellemenin peşinde olan partiler bu anlayışlarından vazgeçmelidir diye düşünüyorum. Engelleyici tavır içine giren herkes bunun hesabını da 4 sene sonra yapılacak seçimde yine verirler. Meclis'in fiilen çalışmaya başlamasıyla birlikte bu konunun partilerimiz tarafından ele alınacağına ve netice elde etmeye yönelik bir çalışma başlatılacağına inanıyorum.

ÜZERİME DÜŞEN NEYSE...

Bunu dün başbakanımızın şahsımı ziyaretinde aramızda görüştük. Diğer muhalefet partileriyle bu görüşmeyi kendisi de yapacağını söylediler. Geçen dönem tartışma konusu olan tüm hususlar, yeni anayasa hazırlanması sürecinde görüşülür, konuşulur, milletin huzuruna getirilir. Bende cumhurbaşkanı olarak üzerime düşen neyse, hiç gecikmeden desteğini verir, bir an önce milletimizin uygulamasına sunulmasını ben de isterim. Burada da kişisel fikirlerimiz saklı kalmak kaydıyla, meclis'in iradesine saygı göstermek hepimizin görevidir.

Büyüme hızında birçok ülkeyi geri bırakmış durumundayız.

Biz şu anda bu bilinçle o insanlara yaklaşıyoruz. Onlar o varil bombalarından kaçtılar. O bütün ülkelerini işgal etmek isteyen teröristlerin onlara sıktıkları, devlet terörünün estiği ülkeden kaçtılar. Birileri diyor ki kucaklama zamanı. Bundan daha büyük kucaklama olur mu? Biz kucaklamayı çok iyi biliriz. Yeter ki karşımızdaki de bizi kucaklamayı bilsin.

Rahmetli Abdurrahim Karakoç ne güzel söylemiş

Ellerin yurdunda çiçek açarken 
Bizim İl'e kar geliyor gardaşım. 
Bu hududu kimler çizmiş gönlüme? 
Dar geliyor, dar geliyor gardaşım.

Üç aylık bebekler tutuldu taşa 
Düşmanlar geriden eyler temaşa 
Yaratan böylesin vermesin başa 
Zor geliyor, zor geliyor gardaşım.


Ah ah.. Kendimizi onların yerine koyalım. Ne yapardık acaba? Bizi topraklarına kabul etmeyecek birileri olsa ne yapardık? Öyle bir düşünelim ya. Öyleyse bizim bu vatandan başka vatanımız olmadığına göre, bize bu vatanı dar etmeye çalışanlara, kusura bakmasınlar bu vatanı dar ederiz.

"KONUŞMA DÖNEMİ DEĞİL, SONUÇ ALMA DÖNEMİDİR"

Milletimiz müsterih olsun, hiç endişeye kapılmayın. Yarın bugünden daha iyi olacak. Terör örgütüne karşı ülke içi ve dışındaki operasyonlar devam ediyor. Kesmek yok, devam edeceğiz. Terör örgütü silahlarını bırakıp, toprağa betonlayarak gömene kadar, tüm elemanları teslim olana, ülke dışına çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Örgütün şehirlerdeki yapılanmaları tamamen çökertilene kadar, operasyonlar devam edecek. Önümüzdeki dönem konuşma, tartışma dönemi değil, açık söylüyorum sonuç alma dönemidir.

"ADI MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK SÜRECİDİR"

Bu işe illa bir isim aranıyorsa, bunun adı artık milli birlik ve kardeşlik sürecidir. Yani milli birliğimizden daha iyi bir şey olabilir mi? Kardeşlikten daha güzel bir şey olabilir mi? Milli birlik diyen varsa, kardeşlik diyen varsa hepimiz aynı çatı altında toplanmalıyız. Bunun başka çıkışı yok, bunu yapmamız lazım. Kimse Türkiye'nin geçtiğimiz 13 yılda yaşadığı büyük dönüşümü görmezden gelemez.

kaynak: sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817