Erkekler ortalığı dağıttı, biz düzelteceğiz
CHP İzmit Belediye Başkan aday adayı Aysun Özcan Erenkaya, yarın saat 18.00’da yapacağı adaylık başvurusu öncesinde gazetemize bazı değerlendirmelerde bulundu. Çok iyi bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Erenkaya, “Gençler ve kadınlarla yola çıkarak belediye başkanlığına talip olduk. Bu benim bireysel kararım değil. Ekimizin kararı” dedi. Erenkaya, aday olarak çıkmasa dahi ekibiyle beraber partisi için çalışacağını söyledi. 
 
KADINLAR NEDEN BAŞKAN OLMASIN?
Leyla Atakan’ın 1968 yılında belediye başkanı olduğunu ifade eden Erenkaya, “O tarihten bugüne hiç kadın aday çıkmadı. Ben aday olmasam dahi bir imza atmak istiyorum. Çünkü kadınların seçim zamanı sırtları sıvazlanır, iş yönetime geldiğinde ise ‘sen arkada dur’ denir. Oysaki kadın her yerde var. Neden belediye başkanı olmasınlar” şeklinde konuştu. 29 Mart 2009 seçimlerinde İzmit İlçe bünyesinde kurulan Basın Yayın Komisyonu ile yola çıktıklarını belirten Erenkaya, “Bu ekiple 4 yıldır aralıksız çalışıyoruz” dedi.  
 
SİRMEN ADAY OLMAMALI 
Sefa Sirmen’in aday olup olmaması ile ilgili de konuşan Erenkaya, “Sirmen, Kocaeli’deki CHP’liler için bir idoldür. Fakat her şeyin bir tavsan noktası, bir ‘yeter noktası’ vardır. Sirmen de bu noktaya gelmiştir. Öte yandan genel merkezin de eski isimlerle yola çıkmayacağını düşünüyorum. Öte yandan Sirmen’in de İzmit Belediye Başkan aday adaylığı noktasında ısrarcı olacağını düşünmüyorum” dedi.
 
SEVİYELİ BİR SÜREÇ 
Şu ana kadar Cüneyd Özkürkçügil, Hakan Tanta, Fatma Hürriyet Kaplan gibi isimlerin aday adayı olacağını duyurduğunu söyleyen Erenkaya, “Aday adayları arasından çıkan hiçbir isim beni üzmez. Hepsi bu görevi yapacak isimler. Adaletli, seviyeli bir parti yarış istiyoruz. Adaletli bir süreç yaşanırsa hiç kimsenin rahatsızlık yaşayacağını düşünmüyorum” diye konuştu.    
 
EMEK ORTAYA ÇIKMALI
İzmit’te kadın elinin değmesi gerektiğini ifade eden Erenkaya, “Erkekler ortalığı çok dağıttı, artık kadınlar gelip İzmit’i düzeltmeli. Kadınlar, İzmit’in bu kasaba havasını değiştireceklerdir. Bu kentin bir kadın tarafından yönetilmeyi hak ettiğini düşünüyorum” dedi. CHP’de diğer isimlere de üstü kapalı göndermede bulunan Erenkaya, “Biz hasat zamanı değil, her zaman vardık. Artık emek öne çıkmalıdır” dedi.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817