Eryılmaz, Mezarlık Koşullarını  Meclise Taşıdı

Eryılmaz, meclis toplantısında 13 şehidi andıktan ve Ramazan ayını kutladıktan sonra verdiği önergelerle mezarlıkların fiziki sorunlarını gündeme getirdi. Eryılmaz önergelerinde, ‘’    Ramazan ayında insanların manevi duyguları daha çok artmaktadır. Hem bu nedenlerle, hem cenazemiz olduğu için ve Rahmetli büyüklerimizi anmak amacıyla mezarlıkları ziyaret ettim. Bu tür alanlara yapılan her hizmet belediyenin aynasıdır.  Her zaman ölülerimize saygı gösteriyoruz diyiyorsunuz, bu düşüncenize katılıyorum. Mezarlıkta yatan ölülere olduğun kadar, bu alanda hizmet veren personele de ilgi gösterilmeli ve çalışma alanlarında fiziki koşulları uygun hale getirmeliyiz. Bu personelin kullandıkları ve üzerlerini değiştikleri alan çok sıkışık, yeterli değil. Tıkış tıkış bir şekilde üzerlerini değişmek zorunda kalıyorlar. Yine mezarlığa ölülerini defnetmeye, ziyarete gelen insanların kullanabileceği bir misafirhane olması gerekiyor. Şu andaki mevcut alanlar tamamen yetersiz. Yapılacak yeni bir hizmet binası ve misafirhane, ya da mevcut bina genişletilip, yeniden düzenlenerek daha uygun hale getirilecek bina, belediyemizin aynası olacaktır’’ dedi.

Eryılmaz, bir diğer sorun olarak da araç konusunu gündeme getirerek, ‘’Mezarların başına tahta ve malzemeler cenaze arabasıyla götürülüyor. Bunun için bir pikap türü araç alınırsa daha uygun olacaktır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817