ERYILMAZ, YUVACIK BARAJI'NA SAHİP ÇIKTI

Yuvacık  barajımızın   zamanında   ve  doğru  yerde  yapılmış  olmasının,  deprem  zamanı  ve  şu anda da  sağladığı suyla ne kadar  faydası  olduğu  açıkça  ortadadır” dedi.

Eryılmaz konuşmasında, “ Belediyemizin  her  kurumu  ayrı  bir değerdir,  ancak  04 Mayıs 1995 yılında kurulan   İSU belediyemiz bünyesinde ki yan  kuruluşlarının    içinde  gördüğümüz   kadarıyla  en  disiplinli  çalışan,   vatandaşlarımıza  hizmet te  her daim yenilik arayışı   içinde olan kurumu.  İSU, bizlerin göreve  geldiği  2014   yılında  682.114    olan  abone  sayısına sahipti ve zamanla  hem Kocaelimizin  göç  alması,  hem de  İSU  personelimizin sistemli ve  başarılı çalışmalardan    dolayı,  her sene  bu sayı artarak   2017  yılında 772.709  a  ulaşmış  bulunmakta.  İSU yaklaşık  4  yılda  90.595   abone  bünyesine   katarak   hem sanayi sektörüne    hem de  1.800  bini  geçen  Kocaeli  nüfusuna  kusursuz  hizmet vermeye çalışarak,  vatandaşlarımızın   susuz kalmamaları  açısından,   hizmetlerinde  üstün  gayret sarf eden,  bürokratıyla,  personeliyle bir bütün olarak  çalışmalarını   özveriyle  devam   ettiren ,  bir kurum  olma özelliğine sahip olmuştur. Ancak  vatandaşlarımızı  susuz  bırakmamak  için  gösterilen  gayretler  kurum içindeki  çalışanlarımız  ve  paydaşlarımızının  memnuniyetlerine  fazla  yansımamış  gözükmekte ki ,  kaç seneden    beri    çalışanların  ve  paydaşların,  memnuniyet  oranlarını  bir türlü  % 70   lerden    % 85  - 90  lara  çıkarılamamaktadır.   Değerli arkadaşlar  temiz su tedariğinin  olması  kadar ,  onun     korunması  ve kullanım sonrası geri dönüşümünün de  islah   edilip tekrar sanayi  kuruluşlarına    gri   su olarak  kullanımının  sağlanması da kayda değer bir  çalışmadır. Ancak  bu    yelpazenin  genişletilerek,  özellikle  Alikahya  ve  Kartepe    bölgemizde  faaliyet gösteren,  sanayi  kuruluşlarımızın  da  gri    su  kullanımlarına    yöneltilmeleri  ve  günlük  gri  su  kullanım  miktarının 50- 60   bin  metreküp ‘e  çıkartılarak,   vatandaşlarımızın  kullanacakları   temiz suyun,  doğadaki kendi yataklarında  depolanarak,  çoğalmasının  sağlanması  gerekmektedir” dedi.

Eryılnaz konuşmasının devamnda, “ Kocaelimiz  coğrafi  açıdan  engebeli  bir  yapıya  sahip   olduğundan   dolayı,   depolar  arası  aktarımlarda  yüksek enerji  tüketilerek  maliyetler  yükseltilmektedir. Güneş  enerji  çifliklerimizin  daha çok  yüksek  kesimlere  kurularak   bu  bölgelerdeki  aktarımlarda   ges  lerden faydalanılarak   elde  edilen enerji  kullanılması halinde  daha az  masraf  olacağını  düşünmekteyiz.

     2017  yılında  ilçeler bazında  tahakkuk  miktarlarına  bir  göz  attığımızda, 

    Körfez =151.000    nufusu   63.734  abonesi var tahsilatın  % 8  ini  karşılamakta   yani   24.759,000  metreküp    kullanım   gerçekleşmiş

    İzmit= 347.000  nufuslu  257.596   abonesi  var  tahsilatın  %20 si  karşılamakta   22.874,000 metreküp  kullanım gerçekleştirilmiş

   Gebze= 350.115    nufuslu  142.145  abonesi  var  tahsilatın %18 ini  karşılamakta  23.754,000  metreküp  kullanım gerçekleştirilmiş

  Derince=136.142   nufuslu  54.000  abonesi  var  tahsilatın  % 7     sini  karşılamakta  7.039,546   metrekübü  gerçekleşmiş  gözükmektedir.

   Bu tabloda  gösteriyor’ ki , su  kaçakları  Körfez  ve  Derince’de  olduğundan  fazla,  İzmit merkez  ve  Gebze  ilçelerimizde  daha  çok olmuştur. Kayıp  kaçakların   ve  kullanılan  malzemelerin  eski  olmasından  kaynaklı,  Körfez ve Derince ‘de  olduğu varsayılarak  bu  bölgelerimizde  başlatılan  yenileme  altyapı  çalışmalarına  çok teşekkür ediyoruz. Ancak  Körfez  Yavuz Sultan  Mahallemizde ki  çalışmalar  istenilen  düzeyde  olmadığından  ve  yeterli  güvenlik  önlemleri  alınmadan    çalışmaların  yapıldığı,   onun  içindir ki o  bölge  sakinlerinden  bizlere  oldukça  şikayetler  gelmiştir.  2017  yılı  yatırımlarının   % 60  gibi  bir rakamının  bitirilmiş olması,  yapılan  ihalelerin  2017  yılı  yarısından sonra  projelendirilip  ihale  yapılmasından  kaynaklı  gecikmeler  olduğundan dolayı  başarılı  bir yıl geçirildiği gözlenmektedir. Her şeyin temelinin insana hizmet  olduğu en iyi hizmetinde yetişmiş insan  iş gücü  ile sağlanacağı bir gerçektir. Ancak  iş gücü hizmeti veren  işçi kardeşlerimizin de çalıştıkları coğrafi şartlarda  alacakları tedbirleri ve iş emniyeti açısından  alınacak  can güvenliği  önlemlerinin çalışan kardeşlerimize  devamlı  hatırlatılmasının, can güvenliği açısından faydalı olacağını düşünmekteyiz.  Alo  185  arıza sistemi de anında  arızaya müdahale edilip o bölgedeki sorumluya  iletilmesi  açısından yapılabileceğin en iyisi yapılarak,  arıza  kaçağının  önlenmesi  ve su kaçağının  azaltılmasının, sağlanması  son derece teknolojik olarak düşünülmüş  olup,  o birimde görev yapan arkadaşları da  özverili çalışmalarından ötürü  kutluyorum.  Bakın  bir damla su kazanmak için kullanılan  bunca teknoloji,  açılan  kuyulara  yapılan  bir takım masrafları vatandaş  olumlu bulsa da,  vatandaşımızın düşündüğü kendi  bütçelerine    maddi katkı sağlayacak  olan  su ton fiyatının düşürülmesidir. Paydaş  memnuniyeti  kapsamında aboneniz olan vatandaşlarımızın en çok şikayet ettikleri bir konuda

1-İlk  abone olurken su ve kanal bağlantı tarifelerinin yüksek oluşu,

2- Su ve kanal tadilatlarından dolayı yapılan işlem maliyetlerinin  yüksek oluşu,

3- Kullanılan   temiz  su ücretinin yarısı  kadar  atık  su  bedeli  alınması,

4-  Bakım ücreti  adı altında  3,47  kuruşun faturalara  yansıtılması  gibi  (çevre temizlik vergisi   4,16  kuruş )” şeklinde konuştu. 

Eryılmaz açıklamasının son bölümünde Yuvacık Barajı’na değinerek, “ Arıtmalar sayesinde Marmara denizimizin bir bölümünün temizlendiği görülmektedir. Marmara  kıyı şeridimiz Bayramoğlu’ndan, Karamürsel Altınova  Herseğe  kadar 100 kilometreyi bulmaktadır. Hal böyle olunca  Marmara  denizimizin atık sularından korunması hem maliyetli hem de zaman açısından önem arz etmektedir. Çünkü Marmara’da  denize girilen plajlar  Başiskele’den başlayarak, Kavaklı, Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, Ereğli, Karamürsel, Altınkemer Plajı,  Marmara’nın Kuzey Batısın da Dilovası, Tavşancıl, Bayramoğlu, Darıca plajlarıdır. Peki  Hereke’den  izmit’e  kadar  olan  kıyı  şeridimizdeki  sahillerimizde  vatandaşlarımız   neden  denizden  faydalanamamaktadır? Geçmiş  yıllardan itibaren  barajlarımızdan  su  temini  miktarlarımızı  bir  gözden geçirdim. Aşağı  yukarı  her  sene  160.000  milyon    metreküp  civarında  Kocaeli  bölgemizde  temiz  su kullanılmakta  ve  bunun  büyük bölümünün  Yuvacık  barajımızdan  temin edildiği gözükmektedir. Bu kentte  susuzluk çekmememizin, en büyük nedenlerinden  bir tanesi ,  her ne kadar şu anki yöneticilerimizin   özveriyle çalışıyor  olmaları  kadar, borçları  bu günlere  kadar  gelip  tarafınızdan  ödense de,  seneler önce yapılan Yuvacık barajımız olduğunu ve bu barajın geçmişini de unutmamamız   gerekmektedir. Yuvacık  barajımızın   zamanında   ve  doğru  yerde  yapılmış  olmasının  deprem  zamanı  ve  şu anda da  sağladığı suyla ne kadar  faydası  olduğu  açıkça  ortadadır.  Özetle şunu söylemek isterim ki  yapılan çalışmaları  bizler her   ne  kadar  muhalefet  olsak’ da   görmezden gelemeyiz. Bu vesileyle   ekip ruhuyla  çalışmalarından dolayı   İSU Genel Müdürümüz   sn.  Ali  Sağlık   Bey  ve ekibine,  ilçelerimizde  görev yapan  müdürlerimiz  ve  saha ekiplerine,  emeğe saygıdan dolayı  2017 yılı  İSU faaliyet raporunu  hazırlayarak  bizlere sunan personelimize, bu salonda düzenimizi sağlayan,  emek harcayan  bizlere hizmet eden,  tüm görevli arkadaşlara  çok teşekkür ediyorum. MHP   gurubum adına 2017 yılı faaliyet raporunuz  büyükşehir ve İSU  şirketimize  hayırlı  olmasını diliyorum” dedi.

                           

   

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817