Esnaf mağdur ediliyor !

CHP Milletvekili Haydar Akar, İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, İzmit Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri, dün Acısu ile Balıkçılar Pazarı esnafını ziyaret etti. Acısu’da ilk olarak Mikro Taksi’yi ziyaret eden CHP’liler burada Ömer İşbilen’den sorunları dinledi. Yaklaşık 2,5 aydır çadırda hizmet verdiklerini kaydetti. İşbilen, “Sorunu Vali Ercan Topaca'ya kadar ilettik. Biz farklı bir uygulama istemiyoruz" dedi.

40 YILLIK TARİH

Projenin, durak olmadan Anıtlar Yüksek Kurulu’na verildiğini söyleyen Selman Yıldırım, belediyenin kötü niyetli olduğunu belirtti ve sorunun çözümüne katkı sunacaklarını kaydetti. İzmit’in son 40 yıllık tarihinde Mikro Taksi’nin olduğunu söyleyen Milletvekili Haydar Akar, “40 yıllık esnafın mağdur edilmesini doğru bulmuyoruz. 30 kişinin ekmek yediği yer. Bir yer gösterilmeli. Vali Ercan Topaca ile görüşeceğim” dedi.

DÜKKANLAR KAPANIR

Yıldırım ve Kaplan’ın balıkçılar ziyaretinde ise esnaftan Efkan Sevinç ve Ahmet İslamoğlu sorunları dile getirdi. Belediyenin mevcut yeri boşaltmalarını istediğini ve 28 Haziran Mahallesi’nde yer gösterdiğini söyleyen esnaf, “Biz halkın rahat ulaşacağı bir yer istiyoruz. Eğer gösterdikleri yere gidersek kimse oraya gelmez ve bizde dükkanların kapılarına kilit vurmak zorunda kalırız” dedi. Belediyenin esnafa imkan yaratması gerektiğini söyleyen Akar, “Burası yeniden organize edilerek daha güzel bir yer haline getirilebilir ve içindeki esnaf da daha rahat eder. Belediyenin görevi taşımak değil, hizmeti kaliteli hale getirmektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817