Evcil Hayvan Satışında Yeni Uygulama
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Bugün Kadiköy Belediye Meclisi, pet-shoplarda kedi, köpek ve tavşan gibi hayvanların uygunsuz koşullarda satılmasını yasakladı" dedi.

Kadıköy Belediyesi'nin, Kadıköy'deki pet-shoplarda kedi, köpek ve tavşan gibi canlı hayvanların satışını yasaklama teklifi, Belediye Meclisi'nde kabul edildi. 90'nın üzerinde pet-shop mağazasının bulunduğu Kadıköy'de, hayvanlar için önemli bir adım atan Kadıköy Belediyesi, pet-shoplarda vitrinde sağlıksız koşullarda günlerce satılmayı bekleyen kedi ve köpek gibi evcil hayvanların satışını yasaklamak için Belediye Meclisi'ne bir teklif sunmuştu. Kamuoyunda olumlu tepki gören teklifi, Kadıköy Belediye Meclisi bugün karara bağladı.

1 NİSAN İTİBARİYLE PET-SHOPLAR'DA SATILAMAYACAK

38 CHP ve 7 AKP'li meclis üyesinin bulunduğu Kadıköy Belediye Meclisi'nde teklif kabul edilerek karara bağlandı. Kadıköy'de 1 Nisan 2013 tarihinden sonra pet-shoplarda kedi, köpek ve tavşan satılamayacağı belirtildi.

BAŞKAN ÖZTÜRK: "UYGUNSUZ KOŞULLARDA SATILMASINI YASAKLADI"

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Bugün Kadiköy Belediye Meclisi pet-shoplarda kedi, köpek ve tavşan gibi hayvanları uygunsuz koşullarda satılmasını yasakladı. Bu hayvanlarla ilgili üretim sertifikası olan ve satış mahallerinde veteriner bulundurmak, bu hayvanların gezeceği alanların oluşması halinde satışı yapabilecekler. Ama pet-shoplarda böyle bir olanak olmadığı için hayvan satışı mümkün değil. Uygun olanlar ruhsat alabilecek. Eğer şu anda mevcutlar içinde uygun olan varsa onlar satışına devam edecek" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817