FİKRİ IŞIK ” TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ”
 FİKRİ IŞIK ” TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ”

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık İzmit- Zıbıncı Mescidine giderek incelemelerde bulundu.  Işık’a ziyaretinde Orhan Atabay, Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ve mescidin restorasyonunu yapan yetkililer eşlik etti.

Işık “Zıbıncı Mescidi Baştan Aşağı Yenileniyor”

İzmit'in en eski mahallerinden birisi olan Veliahmet Mahallesi'nde Zibuni Vakfı tarafından Osmanlı döneminde inşa edinen Zıbıncı Mescidi’nin restorasyon çalışmalarını inceleyen Işık yetkililiklerden bilgi aldı. Işık yaptığı açıklamada” Ak Parti iktidarı olarak tarihi değerlerimize çok önem veriyoruz. Tarihi eserlerimizi restore ederek yeniden vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bizden önce 1998-2002 arası sadece 46 eser restore edilmişken biz 10 yılda 3500’den fazla eseri restore ettik” dedi.

Yeni Projeler İçin Çalışıyoruz

Işık açıklamasının devamında” İzmit İmaret, Akçakoca, Orhan camilerini, Kandıra Orhan Camisini, tarihi konakları, Redif binasını ve daha birçok eseri restore ettik. Gebze Mustafa Paşa camisinde çalışmalara devam ediyoruz. Bunların dışında da yeni projeler üzerinde hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817