Fırıncının astığı afiş olay oldu

Yılların fırıncısı Cevahir Köse`nin İzmit Belediyesi ile yaşadığı ruhsat sorunu artık afiş sorununa dönüştü.  İzmit Belediyesi ile arasında yaşadığı olayı dükkanına astığı dev afişlerle anlatmaya çalışan Köse Zabıtaya tepki gösterdi.  Afişleri İzmit Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından sökülmek istenince ortam bin anda gerildi ve ortalık karıştı. İzmit Belediyesi ile arasındaki ruhsat krizini 4 yıldır aşamayan fırıncı esnafı Cevahir Köse sonunda bulduğu çözümü hayata geçirdi.  Hazırladığı dev afişlerle vatandaşlara sorununu bu yolla anlatmaya, sesini duyurmaya çalıştı. Afişler hariçinde 2 bini aşkın imza da toplayan Köse, mücadelesinin devam edeceğini belirtmişti. İzmit Belediyesi Zabıtası ekipleri afişlerin asılı bulunduğu İkizliçeşme Sokak`taki fırına gelerek, söz konusu afişleri indirmek istedi. Ancak Köse buna izin vermeyince ortam bir anda gerildi. Fırıncı Köse`nin afişlerini vermemekte direnmesi üzerine, zabıta fırına polisi çağırdı.  

BULUT’U ARADI
Olay yerine gelen polis ekipleri Köse`yi sakinleştirmek ve zabıta ekipleriyle arasını bulmak için büyük çaba sarfetti. Polis ekipleri iki grup arasında ortamı yumşatmaya çalıştve olayın daha da büyümesini engelledi. Zabıta ekiplerine afişlerini aldırmayan fırıncı esnafı Cevahir Köse, İzmit Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Bulut`u telefonla arayarak sıkıntısı bir kez  daha dile getirdi. Köse öfkeli bir şekilde ““Sen benim ruhsatımı verecek misin, vermeyecek misin? Şu Ramazan günü herkes para kazanırken, ben nöbet tuttum. Bu yaptığım hiçbir şey, gökyüzünden bildiriler yağdıracağım.  Ben bu afişleri indirdiğim zaman, siz ne yapacaksınız? Sorunu mu çözecek misiniz?” diye konuştu

EKMEK PARKI

Başkan yardımcısı İbrahim Bulut ile konuşmasına devam eden Köse, “Burası Gezi parkı değil, ekmek parkı. Başbakanımız yıkmadan, dökmeden, kırmadan demokratik hakkınız kullanabilirsiniz. Oysa siz ne yaptınız benim hakkımı gasp ettiniz” diye konuştu. Konuşmasının ardından polis ekipleriyle fırına giren Köse, dışarı çıktığında kendi iradesiyle afişleri indirmek istedi. Ancak Köse`nin indirdiği afişleri zabıta ekipleri almak isteyince ortalık bir anda yeniden gerildi. Afişlerini dükkanına kilitleyen Köse, daha sonra ifade vermek üzere karakola götürüldü. Köse`ye fırına izinsiz afiş astığı gerekçesiyle Kabahatler Kanunu`ndan 182 TL para cezası verildi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817