FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! Kandıra Seyitaliler'de İstifçilik mi yapılıyor?
Haberimizin yerel ve ulusal gazetelerde de yayınlanmasıyla büyük ses getiren Kandıra Seyitaliler Köpek Hapishanesi, çeşitli illerden yüzlerce hayvanseverin büyük tepkisiyle karşılanıyor.

Gelen ihbarlar ve bilgiler doğrultusunda araştırdık ve çok çarpıcı sonuçlara ulaştık.

Hayvanların tamamen elverişsiz koşullarda, sağlık desteği olmadan, pislik ve çamur içinde, yeterli kapalı alan olmadan bir arada toplu şekilde yaşamaya zorlanmasının, bir davranış bozukluğu olabileceğini öğrendik.

İstifçilik denilen bu hastalık, ABD'de kurulan bir komisyon tarafından araştırılmış ve ilginç sonuçlara ulaşılmış. Hayvan Hakları Komisyonu (HAYTAP) internet sitesinde de yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, ihtiyaçları olan temel bakım imkanlarını sağlamaksızın aşırı sayıda hayvan edinmek anlamına gelen hayvan istifçiliği, yaygın görülen bir olgu. Hayvan istifçileri için, çevrelerinde çok sayıda hayvan bulunması isteği, bu hayvanların düzgün bir biçimde beslenme ve uygun bir ortamda yaşama ihtiyacından önce geliyor. Her ne kadar hayvanlarını çok sevdiklerini ileri sürseler de bu insanlar, hayvanların geçirdiği ciddi hastalıkları, yetersiz beslenmelerini ve çektikleri acıyı görmezden geliyor. 


Konuyla ilgili olarak Sabah Gazetesi yazarlarından Neslihan Tunç'un kaleme aldığı yazının, bu tür yerlere destek veren hayvanseverler ve ilgili kurum yetkilileri tarafından mutlaka okunması gerekiyor.

İŞTE ÇARPICI İFADELERLE DOLU O YAZI



Kandıra
 Seyitaliler Hapishanesi'ndeki hayvanları acaba istifçilik hastalığının bir ürünü mü?


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BUSE DEMİR 11 yıl önce

5199 sayılı hkk'nu yönetmeliği ilgili maddelerince il çevre ve orman md.lüğü ile birlikte denetlemeye giderseniz ,şartların kötülüğünü tespit eder ve müdürlük tutanakla el koyar ve size veya bakımevi yetkililerine tutanakla verir. sahibine de idari para cezası keser. eğer mekanda kimse yoksa ve hayvanın hemen alınması gereken bir durum varsa polis ile alınır. eskişehir'de bu şekilde bir çok hayvanı sahibinden aldık..



hayvan hakları ihlali tutanağı

madde 49 – (1) bakanlık veya mahallin en büyük mülkî amirince görevlendirilen denetim elemanlarınca yapılan denetim sonucunda; 5199 sayılı kanunda belirtilen fiillere aykırılık tespit edilmesi durumunda, ek-8 deki hayvan hakları ihlali tutanağı düzenlenir.

el koyma

madde 50 – (1) denetim sonunda; 5199 sayılı kanuna aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği ya da onlara ağrı, acı veya zarar verdiği denetim elemanlarınca tespit edilen kişiler

banner2817